Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı" - Son Dakika
Güncel

Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı"

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından düzenlen "Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı" kapsamında Ahlat gezisi yapıldı.

13.11.2016 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından düzenlen "Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı" kapsamında Ahlat gezisi yapıldı.

Çalıştay programı kapsamında, 81 ilden 120 genç üniversite öğrencisi, genç sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve genç akademisyenlerin katılımıyla Ahlat'taki Selçuklu Mezarlığı ziyaret edildi.

Gün içinde Tatvan'daki çalıştaya katılarak öğrencilere konferans veren Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile birlikte katılımcıları Selçuklu Mezarlığı'nda karşılayarak ilçenin tarihi dokusu hakkında bilgi verdi.

Ahlat'ın büyüleyici bir havası olduğunu kaydeden Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Nemrut ile Süphan dağlarının güzelliğini aynı anda görme imkanının bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu Ahlat'ın doğal güzelliği. Bizim için çok mukaddes bir savaş olan Malazgirt harbinin üç öncü muhaberesi burada gerçekleşiyor. UNESCO dünya mirasları listesinde yer alan Ahlat Selçuklu Mezarlığı, 210 dönüm büyüklükte bir alana sahip ve 8 bin 203 tane tespitli mezar var, bunların bir kısmı Arapça ve bir kısmı Farsça yazılmış. Sultan 2. Abdulhamit Han, Ahlat hakkındaki konuşmasında, 'Ahlat İstanbul'dan kıymetlidir' dermiş. Evet, burada 122 sahabe var, 74 tane de Anadoluyu İslamlaştıran savaşçı Alperenler, şühedanın sayısını bilmiyoruz. Yani şu anda bulunduğumuz yerler ve etrafımız çok mukaddes yerlerdir. İlçemizde şu an hali hazırda ayakta 14 tane kümbet var."

Anadolu'nun Orhun Abideleri olarak da nitelendirilen Selçuklu Mezarlığı ve dünyadaki iki örnekten birisi olan Emir Bayındır Kümbeti'ni ziyaret edenlere bilgi veren Belediye Başkanı Çoban da Ahlat'ın da Çanakkale gibi bir vefa adresi olduğunu söyledi.

Çoban, "Çanakkale bütün vilayetlerimizin, ecdadımızın ortak şüheda yeri ise yani Çanakkale kurtuluşumuzun adresi ve şehitliği ise Ahlat da kuruluşunuzun yani Anadoluyu bize armağan edenlerin adresidir. Burada sadece şüheda yok, aynı zamanda ulema, mütefekkirler, sanatkarlar, kısacası Anadoluyu bize yurt yapan o ufku açan bütün ilk adres burada meftun. Siz bir ahtı vefa gösteriyorsunuz. Çanakkale de bizim için bir ahtı vefa adresidir, Ahlat da bizim için aynıdır. Bu vefayı gösterdiğiniz için sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum. Hoş geldiniz." diye konuştu.

Ahlat ziyareti sonrası akşam saatlerinde Tatvan'a dönen gençler, çalıştay oturumuna devam etti.

Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement