Yeniden - Duayen Gazeteci Birand'ı Son Yolculuğuna Uğurladık - Son Dakika
Güncel

Yeniden - Duayen Gazeteci Birand'ı Son Yolculuğuna Uğurladık

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci, Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber anchormeni Mehmet Ali Birand, ailesi, yakınları, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

19.01.2013 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci, Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber anchormeni Mehmet Ali Birand, ailesi, yakınları, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çicek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, CHP Milletvekili Deniz Baykal medya, siyaset, iş, sanat, spor dünyasından çok sayıda isim, Birand'ı son yolculuğuna uğurlamaya geldi. Birand, kılınan cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı'ndaki aile mezarlığında toprağa verildi. Birand'ın mezarına Umre'de giydiği ihram, Galatasaray kaşkolu, sarı kırmızı renkte çiçekler ve Erbil'den getirilen toprak atılırken, kefeni açılarak torunu Umberto Ali'nin bir çift patiği çenesinin altına konuldu.

Birand'ın cenazesi sabah saatlerinde Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi morgundan alınarak cenaze aracı ile Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirildi. Cenazeyi Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Birand teslim aldı. Birand'ın naaşı daha sonra, tören için Doğan TV Center'a götürüldü. Burada düzenlenen törene Birand'ın eşi Cemre, oğlu Umur Birand'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, eski Başbakan Yardımcılardan Hüsamettin Özkan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyazıt Öztürk, Can Dündar, Cüneyt Özdemir gibi çok sayıda isim katıldı.

BİZLERDEN ÇOK SİZLERİ SEVİYORDU

Törende konuşan Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin, "Mehmet Ali Birand bizim öğretmenimizdi. Onu bugün uğurluyoruz ama onun bize öğrettikleri, yüzlerce, binlerce öğrencisiyle yaşamaya devam edecek. Birand ile ilgili olarak 'En çok neye hayran oldunuz?' derseniz, şunu söylemek istiyorum, onun hayata, mesleğe olan tutkusunu ve aşkını hep hayranlıkla hatırlayacağım. Tutkulu ama her şeye tutkulu bir insandı. Bu binaya geldiği her gün bizim moral kaynağımızdı, öğretmenimizdi" dedi.

Birand'ın oğlu Umur Birand, babasını gözyaşlarıyla anlattı. "Babam çalışmayı çok severdi. Her sabah erkenden koşa koşa buraya gelirdi. Onun hayatıydı burası. Keşke aranızda olsaydı da bunları görebilseydi. Ne kadar güzel iş yaptığınızı, ne kadar doğru yerde durduğunuzu söyleyebilseydi. Hayat çok ilginç yerlere götürüyor bizi, babamı kaybettik" diyen Umur Birand, konuşmasının sonunda annesine sarıldı.

Birand'ın eşi Cemre Birand da, "Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Sizleri çok sevdi, son ana kadar sizleri düşündü. Bizlerden çok sizleri seviyordu. Biz yeterli kalmadık onun evde kalması için. Akşam eve geldiğinde 'Ben sizi dinliyorum, siz anlatın' diyerek yazısını yazardı. 24 saati işle, tutkuyla geçen bir insandı. Bütün gün ömrü Doğan ailesinin çıkardığı televizyon ve gazetelerle geçti" dedi.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE YAZILANLARI GÖRDÜĞÜMDE İÇİM BURKULDU

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, "Diyor ki, biz yalan bir dünyada yaşıyoruz. Yani bize anlatılan insanlar aslında toplumun gönlündeki insanlar değil. Bize yanlış imajlar anlatılıyor. Mehmet Ali, hep herkese bu dersi verdi. Burada bir şey söylemek istiyorum. Sosyal paylaşım sitelerinde yazılan bazı şeyleri gördüğümde çok içim burkuldu. Buradan onlara seslenmek istiyorum. Kendi içlerinde bunu düzeltmeleri lazım. Bu iyi bir şey değil, iyi bir toplum psikolojisi değil" dedi.

Cüneyt Özdemir ise, "Yıllarca bize emeği geçmiş ağabeyimizi, meslektaşımızı, bir büyüğümüzü kaybettik. Bizim kaybımız önemli değil, ama Türkiye gerçek bir gazeteciyi kaybetti. Sadece gazetecilik yaptığı için başına gelmedik kalmayan çalışkan bir gazeteciyi kaybetti. Üzüntümüz çok büyük" diye konuştu.

Beyazıt Öztürk de, "Öyle garip bir şekilde uyandım ki, sabah. Sabah evden çıkarken düşündüm, bugünü de mi görecektim? Çünkü 32. Gün'le büyüyen bir kuşağın çocukları olarak, benim yaş grubum çok iyi bilir. Öyle bir dönemden sonra hiç ulaşamayacağınız bir insanı, size gençliğinizde Türk siyasi hayatını, Türkiye'nin gündemini ve dönemini anlatan bir adamla mesleğe ilk başladığınız yıllarda Number One TV döneminde Mehmet Ali Birand ile televizyonculuğa başladım. Arkasından bir gün televizyon programıma konuk aldım. Bunlar benim için hiç inanılmayacak şeylerdi. Bugün de aynı şekilde inanamıyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Türk medyasında gerçekten farklı bir kişiliği ile kendisine yer bulmuş, duayen diyebileceğimiz güzel bir insan. Özellikle Türkiye'yi sadece iç dinamikleriyle değil, yurtdışı ilişkileri ve dünya konjönktürü içerisinde değerleme yapabilen, ufku çok geniş olan bir insan. Gerçekten başarılı gazeteciliği ve Türk medyasına verdiği çok büyük desteği burada tekrarlamak istiyorum. Ayrıca Türkiye'nin bugünkü geldiği noktaya gelmesinde ben inanıyorum ki, demokrat belgeseli olarak da çok etkili olmuştur" diye konuştu.

GAZETECİNİN ÖTESİNDE BİZİM İÇİN BABA YARISI

Gazeteci Seda Öğretir de, Birand'ı, "Bizi bu yola sokan, mikrofonu verip beni sokağa gönderen, stüdyodaki koltuğunu emanet eden. Buradaki bir çok arkadaşımız gibi hem işe başlama nedenimiz, hem de bu işe bundan sonra daha sıkı sarılma nedenimiz olacak. Allah rahmet eylesin. Her haberde o var" sözleriyle anlattırken, Gazeteci Fatih Portakal da, "Keyifli adamdı. Onunla çalışmak bir ayrıcalıktı ve ben onunla canlı yayınlara çıkarken çok büyük bir rahatlık içerisinde çıkardım. Çünkü o ekranda haber verirken basit bir anlatımı da isterdi. Tebessüm edilmesini isterdi. Ben Birand'dan çok şey öğrendim. İyi ki de 5 sene onun haber merkezinde muhabir olarak çalışmışım. Allah rahmet eylesin. Kolay değil. Mehmet Ali Birand, koskoca bir markadan söz ediyoruz. Ölüm hak, iki nefes arası bir yaşam" dedi.

ONA LAYIK OLMAYA ÇAIŞACAĞIZ

Can Dündar da, "Hala 'di'li geçmiş kullanamıyorum onunla ilgili. Ustamız, örneğimiz, derdimizi paylaşan, her başımız sıkıştığında yardıma koşan, özel bir insan. Türkiye'ye mal olmuş bir gazetecinin ötesinde bizim için hakikaten baba yarısı. O yüzden acımız sonsuz. Bazı insanların varlığının ne kadar kıymetli olduğu yokluğunda anlaşılır. Zannediyorum Birand için de öyle. Gün be gün daha çok özleyeceğiz. Ama kendisi açısından çok iyi ve örnek bir hayat, bir okul. Bizleri yetiştirdi, bizde çok emeği var. Ona layık olmaya çalışacağız. Varken garanti zannediyorsunuz, gidince kıymetini anlıyorsunuz. Birand için de öyle biraz. Türkiye'nin artık hayattayken de insanlara kıymet vermeyi öğrenmesi lazım. Ardından gözyaşı dökmek yetmiyor. Varken de onu benimsemek, sahiplenmek gerekiyor. Bir 10 yıl sonra, bugün yaptıklarının kıymetli olduğunu anlayacağız" sözleriyle ustasını anlattı.

CUMHURBAŞKANI GÜL CENAZEDE

Törende daha sonra Mehmet Ali Birand için helallik alınarak, Birand'ın cenazesi, dua ve gözyaşları içerisinde cenaze töreni için Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Cami avlusu öğle namazından çok önce doldu taştı. Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand ve oğlu Umur Birand taziyeleri kabul etti. Taziye kuyruğu metrelerce uzadı. Taziye saatlerce sürdü. Bir ara izdiham yaşandı. Cemre Birand devreye girdi, herkesin bir adım geriye gitmesini istedi. Bu sırada taziye kuyruğunda bekleyen Deniz Baykal'a dönerek, "Emniyet Müdürü olmalıymışım" dedi. Baykal Cemre Birand'a " Ama o kadar iyi bir eş oldunuz ki " karşılığını verdi. Baykal, Birand için taziyeden önce habercilere, "Bazen kızdık, bazen tartıştık. Ama o güzel sıcak insani yönüyle bunları taşımayı başardı" diye konuşmuştu. Cemre Birand taziye sırasında Baykal'a "İtişirdiniz ama sizi çok severdi "dedi.

Teşvikiye Camii'nde cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Camiye girişte, Mehmet Ali Birand'ın büyük bir gazeteci olduğunu söyleyen ve herkese başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, Cemre Birand'ın yanına gitti. Cemre Birand, Cumhurbaşkanı Gül'e " Mehmet Ali size çok severdi. Çok çok teşekkürler" diye konuştu.

"DUYDUĞUNU DEĞİL, GÖRDÜĞÜNÜ YAZACAKSIN"

35 yıllık arkadaşını kaybettiğini söyleyen Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da cenazedeydi. Doğan, "Hayatı haber uğruna koşmakla geçti. Sizler gazeteciler onu hep örnek alacaksınız. Mehmet Ali için dünyada aşk gazetecilikti. Yeri kolay kolay doldurulmaz. Mehmet Ali'nin yerini Doğan Grubu da kolay kolay dolduramayacak. Ne Posta gazetesi ne de televizyonlar. Emir büyük yerden geldi. Yapacak birşey yoktur. Tekrar söylüyorum gazetecilere. Mehmet Ali'yle böyle bir slogan oluşturmuştuk. Duyduğunu değil, gördüğünü yazacaksın. O zaman yazmaktı. Şimdi size de diyorum ki, duyduğunuzu değil, gördüğünüzü haber yapacaksınız" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Birand'ın yakın dönemde yaşanan siyasi olayların perde arkasını ortaya koyan bir gazeteci olduğunu hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da camideki törene katıldı. Kılıçdaroğlu, Birand ailesine taziyelerini iletirken BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Mehmet Ali Birand için " O bütün halkların kardeşi olan. Tabuları yıkan önemli bir şahsiyetti" diye konuştu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de camiye gelenler arasında yer aldı. Birand'la çok sıcak bir dostluk kurduklarını söyleyen Ricciardone, "Üzüntünüzü paylaşıyoruz" dedi.

PATRİĞE SARILIP AĞLADI

Fener Rum Patriği Barthelomeos, Cemre Birand'a başsağlığı dileyenlerdendi. Cemre Birand, Patriğe sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Yakında 88 yaşına basacağını söyleyen Halit Kıvanç, 50 yıl önce Mehmet Ali Birand'ın mesleğe nasıl başladığını tanık olduğunu söyledi ve Birand'ın gazetecilere başladığı ilk günü anlattı. Galatasaray Kulübü yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Birand'ın Galatasaray taraftarlığından söz etti. Birand'ın öğrencisi Gazeteci Cüneyt Özdemir de onun çalışkanlığını anlattı. Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç' da üzgündü. Kısa bir süre önce birlikte yemek yediklerini söyledi. Cenazeye eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz da katıldı. Hapisten yeni çıkan gazeteci Soner Yalçın da oradaydı.

TSK ÇELENKİ, SUBAY HEYETİ

Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine çok sayıda çelenk gönderildi. Çelenk gönderenler arasında Türk Silahlı Kuvvetleri de yer aldı. Üst düzey subaylardan oluşan bir subay heyeti de TSK'yı temsilen cenazeye katıldı. Askerler tek tek Birand ailesine başsağlığı diledi.

HALK UĞURLADI

Birand'ın cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran cenaze namazından önce taziye sırasına girdi. Birand ailesine başsağlığı diledi. Cenaze namazı kılındı. Helallik istendi. Yağmur altında Galatasaray bayrağına sarılı tabut camiden çıkarıldı. Mehmet Ali Birand kaşkollarının satıldığı Teşvikiye caddesinde büyük bir kalabalık Birand'ı uğurlamak için bekliyordu.

MEZARINA UMREDE GİYDİĞİ İHRAM, ÇENESİNİN ALTINA TORUNUNUN PATİĞİ KONULDU

Mehmet Ali Birand'ın cenazesi kılınan namazın ardından Anadolu Hisarı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına getirildi. Üzerinde sarı kırmızı renkte karanfiller ve torunu Umberto Ali'nin bir çift patiği bulunan Birand'ın tabutu oğlu Umur Birand ve yakınları tarafından mezarı başına taşındı. Cenazeye, Birand'ın eşi Cemre, oğlu Umur, gelini Caterina, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ali Karacan, başta Hasan Cemal, Can Dündar, Cengiz Çandar, Ali Koç, Cüneyt Özdemir olmak üzere gazeteci arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Ali Birand, toprağa verilmeden önce mezara Umre'de giydiği ihram, Galatasaray kaşkolu, sarı kırmızı çiçekler bırakıldı. Eşi Cemre Birand, camiide tabuta iliştirdiği torunları Umberto Ali'nin patiğini alarak usta gazetecinin çenesinin altına konulmasını istedi. Birand'ın cenazesi mezarına indirildikten sonra kefeni açılarak çok sevdiği torununun patikleri çenesinin altına konuldu.

Duaların okunmasının ardından başta oğlu Umur Birand olmak üzere, yakınları ve çok sayıda gazeteci Mehmet Ali Birand'ın mezarına toprak attı. Babasının mezarına toprak attıktan sonra kendini tutamayarak gözyaşlarına boğulan Umur Birand, eşi Caterina Birand'a sarıldı. Defin işleminin tamamlanmasının ardından, yakınları ve gazeteci arkadaşları Mehmet Ali Birand'ın mezarının üzerine çiçekler attı.

........//KUTU1//...........

RİCCİARDONE : BU DURUMDA TÜRKÇE KELİMELERİ BULMAK ÇOK ZOR

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Mehmet Ali Birand'ın Teşvikiye Camii'ndeki cenaze töreni öncesi CNNTÜRK'ün canlı yayınına katılarak düşüncelerini aktarırken, "Böyle bir durumda Türkçe kelimeleri bulmak çok zor ama bulmaya çalışacağım" diyerek şunları kaydetti:

"Fiilen bir dostu ama bunun yanında hepimize, Türkiye'ye, Amerika'ya büyük bir katkı bıraktı, hizmet verdi. Türkiye'yi dış dünyamızı güzel, akıllı bir şekilde anlatmıştı. Ama en önemlisi bize de, yabancılara Türkiye'nin çok karışık, çok yönlü gerçeğini de çok ikna edici bir şekilde anlattı. Çok samimi, çok cesur, çok sıcak kanlı bir kahramandı. Barış için, diplomasi için, özgürlük için bir kahramandı. Onun için her zaman kendisini anımsayacağız."

"BU DÜNYADAN ÇOK ERKEN AYRILDI"

Birand'ın cenazesine katılan, Fener Rum Patriği Bartholomeos, da "Çok seviyorduk rahmetliyi. 9 Ocak akşamı onun davetlisi oldum. Evinde akşam yemeği yedik, diğer değerli dostlarla ve unutulmaz bir akşam geçirdik. Aramızdan kimse böyle kötü bir şeyi düşünemezdi, tasavvur edemezdi" dedi. "Ama yüce Allah'ın dediği olur her zaman. Biz itaat etmeliyiz. Yüce rabbimizin isteklerine ve emirlerine itaat etmeliyiz" diyen Bartholomeos, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rahmetli Mehmet Ali Birand bu dünyadan çok erken ayrıldı. Türk toplumuna, uluslararası topluma, dünya barışına daha çok çok hizmet verebilirdi, verebildiği bir anda aramızdan ayrıldı. Her zaman rahmetle anacağız. Özleyeceğiz, arayacağız... Rahmetli çok aydın, çok cesur, çok demokrat birisiydi. Azınlıkların isteklerine ve problemlerine her zaman sıcak baktı, destek verdi. Bildiğiniz gibi son makalesi, Ruhban Okulu'nun tekrar açılması hakkındaydı. Ona her zaman minnettar kalacağız ve onun için her zaman dua edeceğiz. Ruhu şad olsun, hepimizin başı sağ olsun."

........//KUTU2//...........

DİNK AİLESİ'NDEN ANLAMLI ZİYARET

Mehmet Ali Birand'ın Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze törenine binlerce kişi akın etti. Cenaze törenine gelip, Birand ailesine başsağlığı dileyenler arasındaki iki kişi özellikle dikkat çekti. Hrant Dink'in öldürülmesinin 6. yıldönümünde eşi Rakel Dink ve kardeşi Orhan Dink Teşvikiye Camii'ne geldi. Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand'a başsağlığı dileğinde bulunan Rakel Dink uzun uzun sarıldı. Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink, Mehmet Ali Birand'ın cenaze töreninin ağabeyinin ölüm yıldönümüne denk geldiğini hatırlattı. Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand, aynı tarihe denk gelmesinin kendisi için büyük bir gurur olduğunu söyledi. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeniden - Duayen Gazeteci Birand'ı Son Yolculuğuna Uğurladık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.


Advertisement