Yeniden ) Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu'nda Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Yeniden ) Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu'nda Soruları Yanıtladı

Yeniden ) Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu\'nda Soruları Yanıtladı

İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı özel toplantısında soruları da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ben Sayın Başbakanımız'a onu söyledim, dedim ki, 'Siz şu anda yurt içi çalışın, bende ekibimle beraber, arkadaşlarımızla beraber dünyayı yoğun bir şekilde dolaşayım. Türk Cumhuriyetlerinden tutunuz, Avrupa Birliği ülkelerine varıncaya kadar, Afrika ülkelerine varıncaya kadar, Latin Amerika'ya varıncaya kadar buraları dolaşalım ve el birliğiyle, güç birliğiyle, artık dünyayı hep birlikte ayağa kaldıralım. Çünkü yoksulların üzerinden geçinilen bir dünya bizim için dünya değildir.

29.09.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı özel toplantısında soruları da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ben Sayın Başbakanımız'a onu söyledim, dedim ki, 'Siz şu anda yurt içi çalışın, bende ekibimle beraber, arkadaşlarımızla beraber dünyayı yoğun bir şekilde dolaşayım. Türk Cumhuriyetlerinden tutunuz, Avrupa Birliği ülkelerine varıncaya kadar, Afrika ülkelerine varıncaya kadar, Latin Amerika'ya varıncaya kadar buraları dolaşalım ve el birliğiyle, güç birliğiyle, artık dünyayı hep birlikte ayağa kaldıralım. Çünkü yoksulların üzerinden geçinilen bir dünya bizim için dünya değildir. Güçlünün haklı olduğu bir dünya bizim için dünya değildir. Haklının güçlü olduğu bir dünya bizim için gerçek anlamda bir dünyadır. Bunu hep birlikte başarmamız lazım" diye konuştu.

IŞİD'İN SALDIRILARI

Erdoğan, IŞİD'in Irak ve Suriye'deki saldırılarına dikkat çekerek, "Türkiye olarak biz nerede kalacağız. Bu hafta içinde ilgili birimlerimizi oturacağız, değerlendirmemizi yapacağız. Biz de olmamız gereken yerde muhakkak olacağız. Biz bu işin dışında kalamayız. Kendimizi aldatmayalım" dedi.

"BUNUN DIŞINDA KALAMAYIZ..."

Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu Klaus Schwab'ın Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, İngiltere'nin Suriye konusunda aldığı kararı da eleştirdi. Erdoğan, "'Sadece Irak'a giderim', diyor. Suriye'ye niye gitmiyorsun? Biz Türkiye olarak diyoruz ki, 'Hem Irak hem Suriye... Sadece Irak olmaz. Sadece Suriye de olmaz. Çünkü bölgede terörle mücadeleyi müşterek yürütmemiz lazım. Eğer bunu müşterek yürütmeyeceksek, o zaman siz bu terör müdahalesini geçici olarak bir bölgeye yönelik yapmış olursunuz. Sadece havadan bu iş olmaz. Bu da yalnız kalır. Bunun kara boyutu var. Kara boyutunda şüphesiz ki birinci derecede gerek kuzeyde peşmergeler, gerek Irak ordusu görev almalıdır. Suriye'de aynı şekilde görev almalıdır. Ama koalisyon güçleri içinde buna destek verecek ülkelerin olması halinde tabii bu çok daha güçlü bir şekilde yapılmış olur. Türkiye olarak biz nerede kalacağız. Bu hafta içinde ilgili birimlerimizi oturacağız, değerlendirmemizi yapacağız. Biz de olmamız gereken yerde muhakkak olacağız. Biz bu işin dışında kalamayız. Kendimizi aldatmayalım" diye konuştu.

"GEREKEN DESTEĞİ VERELİM"

Erdoğan, isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini de eleştirerek, "Bir tane siyasi lider, daha önce 'Niye duruyoruz?' diyordu. Şimdi ise 'Türk askeri oraya giderse biz buna karşı çıkarız' diyor. Böyle saçmalık olur mu? Türk askeri sınırda şu anda ne yapıyor? Suriye'den gelecek olanları engellemeye çalışıyor. Bunu böyle yapacağımıza, orada bir güvenli bölgenin oluşmasıyla Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine geçirelim. Aynı şekilde Irak'taki kardeşlerimize gereken desteği verelim. Irak'ta da bir huzur ortamını sağlamak lazım. Dolayısıyla bölgeye huzur gelsin" dedi.

"CUMHURBAŞKANI OLMAM BENİ HÜKÜMETİMİZİN ÇALIŞMALARINDAN ASLA ALIKOYMAZ"

Türkiye'nin hedefleriyle ilgili bir soruya da yanıt veren Erdoğan, "2023 hedeflerimiz, Başbakanı olduğum partimin bir kenara konulacak hedefleri değil. Bir Cumhurbaşkanı olarak, 'Bu iktidarı nasıl destekleyebilirim?', bunun bilinci içerisindeyim. Cumhurbaşkanı olmam beni hükümetimizin çalışmalarından asla alıkoymaz. Çünkü 2023 hedefleri hükümetimizin hedefi olduğu kadar, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak benim de hedeflerimdir" dedi ve ekledi:

"Bir diğer öneli sınıva bölgede ki bu sıkıntıları aşabilmek. bu konuda Türkiye olarak bölgede ağırlığı olan bir ülkeyiz ve birlikte adım atmamız gerekn ülkeler var. Çünbütün bu olaylar konuşulurken, biz Kuzeyi bir kenara koyamayız. Rusya'da Ukrayna'da malum gelişmeler var. Bizim Rusya'yla yüksek düzeyli stratejik konsey anlaşmamız var. Bununla beraber bizim bölgede çok daha farklı bir havayı estirmemiz lazım. Aynı şekilde doğuda İran var. İran'ın bu konuda şu ana kadar gösterdiği yaklaşımı, Suriye ile ilgili bir çek etmesi gerekir diye düşünüyorum. Bunun telkinini yapacağız. Aynı durumda olmaması lazım. Tabi Çin'in aynı şekilde bir yaklaşımı var."

"SİZ ŞU ANDA YURT İÇİ ÇALIŞIN"

Erdoğan, "Ben Sayın Başbakanımız'a onu söyledim, demidim ki, 'Siz şu anda yurt içi çalışın, bende ekibimle beraber, arkadaşlarımızla beraber dünyayı yoğun bir şekilde dolaşayım. Türk Cumhuriyetlerinden tutunuz, Avrupa Birliği ülkelerine varıncaya kadar, Afrika ülkelerine varıncaya kadar, Latin Amerika'ya varıncaya kadar buraları dolaşalım ve el birliğiyle, güç birliğiyle, artık dünyayı hep birlikte ayağa kaldıralım. Çünkü yoksulların üzerinden geçinilen bir dünya bizim için dünya değildir. Güçlünün haklı olduğu bir dünya bizim için dünya değildir. Haklının güçlü olduğu bir dünya bizim için gerçek anlamda bir dünyadır. Bunu hep birlikte başarmamız lazım" diye konuştu.

İNGİLİZ SUNUCUDAN ÖZEL İSTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondan ayrılırken bir İngiliz ekonomi kanalında sunuculuk yaptığı öğrenilen bir kadınla sohbet etti. Erdoğan röportaj isteğinde bulunan İngiliz sunucunun isteğini danışmalarına talimat vererek olumlu cevapladı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeniden ) Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu'nda Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement