Başbakan'ın Akil İnsanlar Toplantısına Kimler Katılmadı - Son Dakika
Güncel

Başbakan'ın Akil İnsanlar Toplantısına Kimler Katılmadı

Başbakan\'ın Akil İnsanlar Toplantısına Kimler Katılmadı

Davutoğlu'nun Akil İnsanlar toplantısında istifa eden Baskın Oran, Murat Belge, Kürşat Bümin'in yanı sıra Yılmaz Erdoğan ve Orhan Gencebay gibi isimler de yoktu.

19.10.2014 15:52  Güncelleme: 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti ile "Başbakan" olarak ilk kez bir araya geldi. Davutoğlu'nun verieceği mesajlar kadar çözüm sürecinin ilk döneminde görev alan ve çalışmalarının sonunda hazırladıkları raporu hükümete ileten Akil İnsanlar heyetinden toplantıya kimlerin katılacağı da merak konusuydu.

52 İSİM KATILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar heyeti ile yaptığı toplantıya hükümet neredeyse tam kadro katıldı. Akil İnsanlar Heyeti'nden ise 52 ismin toplantıya katıldığı görüldü.

İSTİFA EDEN ÜYELER YOKTU

Heyetin ilk döneminde göre yapan birkaç isim bugünkü toplantıya katılmadı. Toplantıya 63 Akil İnsan'ın hepsi davet edilse de istifalarını açıklayan Baskın Oran, Murat Belge ve Kürşat Bümin toplantıda yoktu.

GÖZLER GENCEBAY VE ERDOĞAN'I ARADI

Yılmaz Erdoğan, Orhan Gencebay'ın yokluğu göze çarparken, "Şu anda yorgan döşek yatıyorum, iyileşirsem gidebilirim" diyen Lale Mansur da bugünkü toplantıya katılmadı. Yücel Sayman'ın yurtdışında bulunması nedeniyle toplantıya katılamadığı öğrenildi.

CEMAATE YAKIN VAKFIN BAŞKANI ÇAĞRILMADI

Daha önceki liste için 'Akil İnsanlar' listesine isminin kendi rızası dışında yazıldığını söyleyen Genel- İş Sendikasının Başkanı Erol Ekici de bugünkü toplantıya katılmadı. Cemaate yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak ise toplantıya çağrılmadı.

HÜKÜMET ÜYELERİ

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri Bakanı Efkan Ala,Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Beşir Atalay ,Öznur Çalık, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu.

HEYET ÜYELERİ

Akil İnsanlar Heyeti İstişare Toplantısına Katılan ve katılmayan İsimlerle Görev Aldıkları Komisyonlar da şöyle:

AKDENİZ BÖLGESİ KOMİSYONU

1-Rifat HİSARCIKLIOĞLU

2-Lale MANSUR (Katılmadı)

3-Tarık ÇELENK

4- Nihal BENGİSU KARACA

5- Şükrü KARATEPE

6- Muhsin KIZILKAYA

7- Öztürk TÜRKDOĞAN

8- Hüseyin YAYMAN

9- Kadir İnanır

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ KOMİSYONU

1- Nafiz Can PAKER

2- Sibel ERASLAN

3- Ayhan OĞAN

4- Mahmut ARSLAN

5- Abdurrahman DİLİPAK

6- İzzettin DOĞAN

7- Abdurrahman KURT

8- Zübeyde TEKER

9- Mehmet UCUM

EGE BÖLGESİ KOMİSYONU

1-Tarhan ERDEM

2-Avni ÖZGÜREL

3-Fadime ÖZKAN

4- Erol Ekici (Katılmadı)

5-Hasan KARAKAYA

6- Fehmi KORU

7- Baskın Oran (Katılmadı)

8 - Hilal Kaplan ( Oturma düzeninde İç Anadolu Heyetinde yer aldı )

9 - Fuat Keyman

GÜNEYDOĞU ANADOLU KOMİSYONU

1-Yılmaz ENSAROĞLU

2- Kezban HATEMİ

3- Mehmet Emin EKMEN

4- Fazıl Hüsnü ERDEM

5- Etyen MAHÇUPYAN

6- Ahmet Faruk ÜNSAL

7- Lami ÖZGEN

8- Murat Belge (Katılmadı)

9- Yılmaz Erdoğan (Katılmadı)

İÇ ANADOLU BÖLGESİ KOMİSYONU

1- Ahmet TAŞGETİREN

2- Beril DEDEOĞLU

3- Celalettin CAN

4- Vahap COŞKUN

5- Doğu ERGİL

6- Erol GÖKA

7- Fadime Özkan

8- Cemal Uşşak (Çağrılmadı)

9- Mustafa Kumlu.

KARADENİZ BÖLGESİ KOMİSYONU

1-Yusuf Şevki HAKYEMEZ

2-Vedat BİLGİN

3-Fatma BENLİ

4-Şemsi BAYRAKTAR (Katılmadı)

5-Oral ÇALIŞLAR

6 -Yıldıray OĞUR

7-Bendevi PALANDÖKEN

8- Kürşat Bumin (Katılmadı)

9- Orhan Gencebay (Katılmadı)

MARMARA BÖLGESİ KOMİSYONU

1- Deniz ÜLKE ARIBOĞAN

2- Mithat SANCAR

3- Levent KORKUT

4- Mustafa ARMAĞAN

5- Ali BAYRAMOĞLU

6- Hayrettin KARAMAN

7- Hülya Koçyiğit

8 - Ahmet Gündoğdu - (Oturma düzeninde Karadeniz heyetinde yer aldı)

9 - Yücel Sayman (Katılmadı)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan'ın Akil İnsanlar Toplantısına Kimler Katılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • MUSA: AKİL İNSANLAR DİYE ÖNE SÜRDÜĞÜNÜZ KİŞİLERİ NİÇİN HALKIN KENDİSİ BELİRLEMEDİ? HANGİ HAKLA BENİM ADIMA BU İNSANLAR KARARLAR VERİYOR? HALK TARAFINDAN BAZI KESİMLER TARAFINDAN SEVİLİYOR OLMASI AKİL OLDUĞUNUN DELİLİMİDİR? SANATÇILARI BU İŞTE KULLANARAK, ÇÖZÜM SÜRECİNİN SADECE TİYATRODAN İBARET OLDUĞUNU MU İMA ETMEYE ÇALIŞILYORSUNUZ? BENİM SEÇMEDİĞİM KİŞİLER KİMİN ADINA AKİLLİK YAPIYOR? 8 0 Yanıtla
  • akilli adam: Sizleri vekil diye secip getirende suc.gundem degismek icin yapilan bir hareket oldugunu ve hicbir ise yaramadigini gorduk.cekilin gidin basimizdan gercek akillilar gelsin artik yeter KANMIYORUM cunku akilliyim 6 0 Yanıtla
  • sahit: Bu adami bir kez eminonunde gordum. gulyabani gibi biseydi. obur tarafa giderse inanin zebaniler gorevinden istifa eder. 2 2 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: GENELKURMAYBAŞKANI ÇIKIP ÇÖZÜM SÜRECİ HAKKINDA HERHANGİ BİR MALUMATIM YOKTUR, HİÇ BİR BİLGİLENDERME ASKERE YAPILMAMIŞTIR! AÇIKLAMASINDAN SONRA ÇÖZÜM SÜRECİ DENİLEN KENDİN ÇAL KENDİN OYNA TUYATROSUNA İTİMADIM KALMADI! GENELKURMAYBAŞKANINIDAN BİLE SAKLADIĞINIZ HİÇ BİR DÜŞÜNCE HAYATA GEÇEMEZ! HANGİ TARAFLARLA YAPIYORSUNUZ BU İÇERİĞİNİ KİMSENİN BİLMEDİĞİ ANLAŞMALARI? TARAFLAR KİMLER? YAZI GELİNCE BEN KAZANIRIM, TURA GELİNCE SEN KAYBEDERSİN? ŞEKLİNDE PKK NIN YOL HARİTASI ÇÖZÜM SÜRECİ DENİLEREK YEMEKLİ TOPLANTILARLA GEÇİŞTİRİLİYOR. . HAYIRLISI DİYELİM İNŞALLAH 3 0 Yanıtla
  • akilli adam: Sizleri vekil diye secip getirende suc.gundem degismek icin yapilan bir hareket oldugunu ve hicbir ise yaramadigini gorduk.cekilin gidin basimizdan gercek akillilar gelsin artik yeter KANMIYORUM 1 0 Yanıtla
  • YILDIRIM KAMACI: BENDE BURSA DAN KATILMAK İSTİYORUM BENİM MAHALLEMİ ŞEHRİMİ TEMSİLEN İLLAKİ AYNI GÖRÜŞTE OLMAMIZ MI GEREKİYOR KOSKOCA BURSA DA AKİL İNSAN MI BULAMADINIZ DAHA BİZ BU MERTEBEYE VATANDAŞ OLARAK ERİŞEMEDİKMİ 1 0 Yanıtla
  • ziza: bu sureçte emegi geçen herkese sonsuz teşekürlerimi sunarım 0 0 Yanıtla
  • Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu
    09:53 Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu

    Ramazan Bayramı tatilinde, Çeşme ve Alaçatı otoyol gişelerinden giriş yapan araç sayısı 98 bin 117 oldu. Bayramın birinci gününden son gününe kadar toplamda 103 bin 54 araç çıkış yaparken, giriş yapan araç sayısı ise 98 bin 117 olarak kaydedildi.

  • Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı
    09:52 Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı

    Ramazan Bayramı sonrası Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, çalışanların bayramını kutladı. Akbaş, bayramların birliktelik ve paylaşma duygusunu artırdığını belirtti. Aras EDAŞ personeli de mesaiye başladıktan sonra Genel Müdürlük binasında bayramlaşma kutlaması yaptı. Genel Müdür Akbaş, çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bayramlarını kutladı.

  • Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor
    09:52 Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG tarafından düzenlenen maket kursuna gençler büyük ilgi gösteriyor. Kurs, doğal ve atık malzemeler kullanılarak yapılan maketlerin üretimini öğretiyor. Kursiyerler, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Doğal güzellikleri yansıtan detaylarıyla dikkat çeken maketler, bölgede sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

  • Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı
    09:51 Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken sürücü yaralandı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

  • Adana'da yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi
    09:51 Adana'da yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi

    Adana'da polis ekipleri bir hafta boyunca yapılan uygulamalarda 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirdi. Ayrıca, yapılan uygulamalarda 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda ayrıca 2 kesici deli alet, 316,96 narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Toplamda 55 kişi tutuklandı.

  • Türkiye'nin
    09:50 Türkiye'nin "Kişi Başına En Çok Borç Düşen Belediyesi" Ankara'da.

    31 Mart yerel seçimlerinde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, Türkiye'nin kişi başına en çok borç düşen belediyesinin Gölbaşı olduğunu belirtti. Odabaşı, belediyenin, yaklaşık 1 milyar 60 milyon TL borcu bulunduğunu söyledi. Odabaşı, belediyede 400 personel bulunduğunu da ifade ederek, “Gizli çalışanlar var. Yani olmadığı halde burada görünen isimler var” dedi.


Advertisement