Yenikapı Mitingine Giden İş Adamının Şirketine Kayyum Atandı - Son Dakika
Ekonomi

Yenikapı Mitingine Giden İş Adamının Şirketine Kayyum Atandı

Yenikapı Mitingine Giden İş Adamının Şirketine Kayyum Atandı

İzmir'de, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Abdullah Kavuk'un sahibi olduğu Kavuklar ile Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu Küçükbay şirketlerine kayyum atandı.

29.10.2016 13:16  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanan Abdullah Kavuk'un sahibi olduğu Kavuklar Şirketler Grubu ile Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu Küçükbay Şirketler Grubu'na mahkemeden kayyum atanmasına karar verildi.

ŞİRKET SAHİPLERİ TUTUKLANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonlarında, Kavuklar Şirketler Grubu sahibi Abdullah Kavuk ve oğlu Metehan Kavuk ile Orkide Yağları ve Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay, daha önce tutuklanmıştı. Tutuklamalar ardından yürütülen soruşturmada savcılığın, iki şirketler grubuna da kayyum atanmasına yönelik istemini Sulh Ceza Hakimliği kabul etti.

KAYYUM GÖREVİ DEVRALACAK

Mahkeme Kavuklar ve Küçükbay Şirketler Grubu'na kayyum atadı. Kararın TMSF'ye ulaştırıldığı ve önümüzdeki günlerde, kayyum olarak atanan kişilerin göreve devralacakları belirtildi.

KAVUKLARIN ÜNİVERSİTESİ DE KAPATILMIŞTI

Darbe öncesi, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonların sıklaşması üzerine Abdullah Kavuk, sahibi olduğu Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini, eski bakanlardan Işılay Saygın'a devretmişti. Gediz Üniversitesi, bu değişikliklere rağmen darbe teşebbüsünden sonra Kanunu Hükmündeki Kararname ile kapatıldı.

YILLIK CİROSU 750 MİLYON LİRA

Kavuklar Grup'un temeli 45 yıl önce atılmıştı. Kavuklar akaryakıt, otomotiv, beton, prefabrik, gayrimenkul geliştirme, sigortacılık, gıda, matbaa ve mürekkep olmak üzere bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Grubun sitesinde yer alan bilgiye göre, 2014 yılı cirosu 750 milyon lirayı buluyor.

ŞİRKET BÜNYESİNDE 2 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Abdullah Kavuk'un babası Mehmet Kavuk'un kereste ticareti ile temelini attığı Kavuklar bünyesinde 2 bin kişi çalışıyor. Grup, İzmir'de perakende akaryakıt satışının yüzde 10'unu karşılıyor. Kavuklar, Bayraklı Tower ve Ege Suits gibi büyük gayrimenkul projeleri ile öne çıktı. Kavuklar ayrıca, 1200 dairelik konut projesi de hayata geçirdi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA

Kayyum Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu Küçükbay Yağ San. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 106'ncı sırada yer almıştı. Küçükbay Grubu'nun İzmir'de Orkide ve Ekiz markası ile bitkisel yağ üretimi ve satışı faaliyetinde bulunan şirketi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., 2015 yılında yaptığı 882.894.744 TL satış ile en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 106. sırada yer aldı.

YENİKAPI MİTİNGİNE KATILMIŞTI

Sıvı ve margarin dahil endüstriyel yemeklik yağ sektörünün her türünü üreten Grup, sadece yurt içinde değil ihracat pazarlarında da faaliyetlerine devam etti. Grup cirosunu 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflemişti. Ahmet Küçükbay, bir süre önce kapatılan Kanal 35 adlı yerel televizyonu 2007 yılında satın almıştı. Ahmet Küçükbay, darbe teşebbüsünden sonra İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldıktan sonra gözaltına alınmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yenikapı Mitingine Giden İş Adamının Şirketine Kayyum Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'deki Balıkçılar Havaların Isınmasıyla Satışlarda Azalma Yaşıyor
    10:05 Eskişehir'deki Balıkçılar Havaların Isınmasıyla Satışlarda Azalma Yaşıyor

    Eskişehir'deki balıkçı esnafı, son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte satışlarının azaldığını belirtti. Balık tezgahlarında balık olmasına rağmen sıcak hava nedeniyle talebin düştüğü ifade edildi. Balıkçılar, küçük teknelerin avlanmaya devam ettiğini ve taze balık bulunmaya devam ettiğini vurguladı. Fiyatlarda ise bir değişiklik olmadığı ve balığın etten daha ucuz olduğu belirtildi.

  • Tarım ilaçsız, çekirdeksiz üzümler geliyor
    10:01 Tarım ilaçsız, çekirdeksiz üzümler geliyor

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile hastalıklara dayanıklı, üzerinde tarım ilacı kalıntısı olmayan, çekirdeksiz üzümler geliştirilecek. Karadeniz'e özgü 'kokulu üzüm' de çekirdeksiz üzüm haline getirilerek ticarileştirilecek.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hayvancılıkla Uğraşanlara Su Faturası Desteği Devam Ediyor
    09:52 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hayvancılıkla Uğraşanlara Su Faturası Desteği Devam Ediyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan şahıs ve işletmelere tahakkuk ettirilecek su faturalarının yüzde 50'sini ödeme uygulamasına 2024 yılında da devam edecek. Büyükşehir Belediye Meclisi, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin su faturalarının yarısının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ile ilgili karar meclis üyelerince oy birliği ile kabul etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tren Seferlerinin Durdurulması Kararına Karşı Önlem Aldı
    09:52 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tren Seferlerinin Durdurulması Kararına Karşı Önlem Aldı

    Mersin ve Adana arasında faaliyet gösteren tren seferlerinin 2 yıl süreyle durdurulması kararının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, artırılan seferler ve yeni açılan hatlarla mağduriyet yaşanmaması için önlem aldı.

  • OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor
    09:45 OMÜ Ziraat Fakültesi, hastalıklara dayanıklı ve ilaç kalıntısı olmayan çekirdeksiz üzümler geliştiriyor

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bülent Köse tarafından yürütülen proje ile hastalıklara dayanıklı, üzerinde tarım ilacı kalıntısı olmayan, çekirdeksiz üzümler geliştirilecek. Karadeniz'e özgü 'kokulu üzüm' de çekirdeksiz üzüm haline getirilerek ticarileştirilecek.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:42 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,4850 liradan, euro ise 34,7090 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,51 liradan, euro ise 34,59 liradan satılmıştı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu
    09:40 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda stantlar açılırken Adanalılar kendini karnaval alanına attı. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafa da can suyu olması bekleniyor. Vatandaşlar stantları gezip hatıra fotoğrafı çekildi. Kebapçı ve dönerci esnafları yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Karnaval dolu dolu geçiyor ve herkesi bekliyoruz.

  • Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı
    09:29 Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

    Denizli'den 42 doğaltaş, 17 makine ve diğer alanlardan olmak üzere toplam 59 firma, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda sektörlerini temsil ediyor. Denizli'nin antik döneme dayanan sektör deneyimi ve kullanılan yeni teknolojileriyle dünya doğaltaş piyasasında önemini koruyor. Denizli'den yapılan işlenmiş doğaltaş ürünleri özellikle ABD pazarında büyük ilgi görüyor. Denizli madencilik sektörü ihracatında zirvede yer alıyor. Doğaltaş sektörünün sürdürülebilirliği doğayla uyumlu üretimle sağlanabilir.

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.


Advertisement