Yenikent-Çankaya Tramvay Hattı Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yenikent-Çankaya Tramvay Hattı Törenle Hizmete Açıldı

Yenikent-Çankaya Tramvay Hattı Törenle Hizmete Açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yenikent-Çankaya tramvay hattı törenle hizmete açıldı.

17.08.2014 00:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yenikent- Çankaya tramvay hattı törenle hizmete açıldı.

Çankaya Mahallesi sakinlerinin ilgi gösterdiği törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Çankaya Mahallesi'nin kendi açısından ayrı bir değer taşıdığını belirtti. Mahalle sakinlerine, tramvayın Çankaya'nın bir sembolü olacağını ifade eden Büyükerşen, "Evet iki sene sonra getirdik, yağmurlar nedeniyle, inşaatta karşılaştığımız bazı güçlükler nedeniyle belki biraz daha kısa zamanda gelecekti ama uzadı. Ne yapalım biraz gecikti ama temiz oldu, güzel oldu ve tramvaylarınıza kavuştunuz" dedi.

Başkan Büyükerşen ayrıca, "Verdiğim sözleri tutan bir adam olduğumu artık hepiniz biliyorsunuz. İnşallah bundan sonra tramvay değil, tramvaydan daha başka şeylere de Çankaya layıktır diyorum. Allah kısmet ederse kafamdaki diğer projeleri de birer ikişer, sessiz sedasız başlatıp bitireceğim ve sizlere bırakıp ondan sonra da çekip gideceğim" diye konuştu.

Tramvay ile ilgili bilgi veren Büyükerşen şunları kaydetti:

"Tramvay sisteminin yapılışı pek kolay olmadı. Hakikaten son teknolojisi olan bir ulaşım sistemidir. Biliyorsunuz Muttalip geçidinden Köprübaşı'na, mevcut garın oraya kadar bin 200 metre olan mesafeyi koskoca hükümet 8 senede ancak bitirebildi. Biz ise 2 senede 40 kilometreye çıkardık tramvay hatlarımızı. Çankaya, Çamlıca, Emek, 71 Evler dolayısıyla bu da koskoca hükümet ile bizim aramızdaki farkı gösteriyor ama biz gücü sizden alıyoruz, ama biz gücü desteği sizden aldık bugüne kadar bundan sonra da size yapacağımız hizmetlerde arkamızda ve yanımızda olacağınıza inanıyorum."

Büyükerşen, konuşmasının ardından mahalle sakinleri ile birlikte tramvay hattını hizmete açtı.

Törenin ardından Eskişehir'in tanınan şarkıcılarından Simge Sağın konser verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenikent-Çankaya Tramvay Hattı Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement