Yeniköy'ün Dere Taşkınları Çözüme Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Yeniköy'ün Dere Taşkınları Çözüme Kavuştu

Yeniköy\'ün Dere Taşkınları Çözüme Kavuştu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde başladığı dere temizlik çalışmasını tamamlayarak, mahallenin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelmiş sorunu ortadan kaldırdı.

18.01.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde başladığı dere temizlik çalışmasını tamamlayarak, mahallenin uzun yıllardır kanayan yarası haline gelmiş sorunu ortadan kaldırdı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, dere temizlik çalışmaları ile mahalleleri daha güvenli hale getiriyor. Bu kapsamda, MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Şehzadeler ilçesi Yeniköy Mahallesi'nden geçen ıslahsız sulu deredeki çalışmasını tamamladı. 2 bin 500 metre uzunluğundaki derede yağışlı havalarda yaşanan taşkınlar yapılan çalışma ile son buldu. Civar arazilere ve evlere zarar veren sorun ortadan kaldırılarak, yılların kanayan yarasına MASKİ tarafından çözüm üretildi.

Yeniköy Mahallesi sakinlerinden Sait Şahin, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Şahin, "Kanalların temizlenmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne çok çok teşekkür ederiz. Yoksa bu çalışmaların başka türlü olması mümkün değildi. Bundan sonra yapacakları hizmetleri de dört gözle bekliyoruz" dedi.

Yeniköy Mahalle Muhtarı Levent Bulut, 10 yıldır derelerinin temizlenmediğini söyleyerek, MASKİ'nin yapmış olduğu hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bulut, "Köyümüzün etrafından geçen 2 tahliye kanalı yıllardır temizlenmiyordu. Bu da bazı evlere su basmasına sebep oluyordu. Yaklaşık 10 yıldır temizlenmiyordu. MASKİ bu işi devraldıktan sonra gelip gördüler. Köyümüzün bu kanayan yarasına baktılar ki çok kötü durumda. Sağlığa elverişsiz, sel baskınlarından çok kötü durumda. Sağolsun MAKSİ'nin müdürleri, çalışanları geldiler tespit ettiler ve temizliğimizi yaptılar. Bu hale geldi. Biz bu çalışmalarından dolayı MASKİ'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeniköy'ün Dere Taşkınları Çözüme Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement