Yenimahalle'de 19 Mayıs'a Doğru - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de 19 Mayıs'a Doğru

Yenimahalle’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı doludizgin kutlanacak.

16.05.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı doludizgin kutlanacak. Yenimahalle Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle bayram coşkusu gün boyu sürecek.

19 Mayıs kutlamaları sabah saatlerinde Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı 300 sporcunun katılacağı çelenk koyma töreni ile başlayacak. Genç sporcularla Yenimahalle Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, daha sonra İpsala'dan Ankara'ya koşan sporcuları karşılayacak. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu'nu 28 yıldır sürdüren koşucular, Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'nda karşılanacak. Atatürk'ün Selanik'teki müze evinden getirilen ve İpsala Sınır Kapısı'nda yapılan törenle teslim alınan bayrağa sarılı toprak, sporcuların bayrak koşusu şeklinde elden ele Ankara'ya taşınarak Anıtkabir Komutanlığı'na teslim edilecek.

Kimya dalında yaptığı çalışmalar dolayısıyla Nobel Ödülü'nü kazanarak Türkiye'nin gururu olan Aziz Sancar adına Turgut Özal Mahallesi'nde yapılan parkın ve Şehit Piyade Onbaşı Salih Cıbır Parkı'nın açılışını yapacak olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, daha sonra gençler ve Yenimahalleli vatandaşlar ile birlikte meşaleli yürüyüşe katılacak. 19 Mayıs'ta gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan belediye, açılışların ardından geleneksel hale getirdiği meşaleli yürüyüş ile 7'den 70'e vatandaşların bayram coşkusunu yaşamalarını sağlayacak. Yenimahalleliler, Ragıp Tüzün Parkı'ndan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'ne yürüyecek. Yürüyüşün ardından Başkan Yaşar ve binlerce vatandaş saat 20.00'de Ekin Dans Topluluğu'nun Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştireceği Zeybeklik tarihinde öne çıkan üç ünlü efenin yaşamından değişik kesitler sunan "Üç Mehmet'in Dansı" adlı gösterisine katılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de 19 Mayıs'a Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement