Yenimahalle'de Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Toplanması Projesi Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Toplanması Projesi Başlatıldı

Yenimahalle\'de Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Toplanması Projesi Başlatıldı

Yenimahalle Belediyesi, ‘Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Toplanması’ projesine başladı.

09.08.2014 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi, 'Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Toplanması' projesine başladı. Atık yağlar belediye ekipleri tarafından toplanacak.

Türkiye'de her yıl yaklaşık 1.5 milyon ton bitkisel yağ tüketildiği ve bir litre atık yağın bir milyon litre içme suyunun kirlenmesine, kanalizasyona döküldüğünde ise kanalizasyon hatlarına büyük ölçüde zarar veriyor.

Çevre kirliliğini konusunda uyarıları dikkate alan Yenimahalle Belediyesi başlattığı Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Toplanması projesine start verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisanlı firmayla işbirliği yapan belediye, ilk etapta ilçe genelindeki 54 muhtarlığa atık yağ toplama bidonları yerleştirdi. Defalarca kullanılan kızartma yağlarının insan sağlığını tehdit ettiğini, yağların lavaboya dökülmesinin ise yer altı sularını kirlettiğini belirten belediye ekipleri, vatandaşlardan kullanılmış yağları pet şişelerle bu bidonlara atmalarını istedi. Bidonlarda toplanan atık yağların, anlaşmalı firma tarafından düzenli olarak toplanacağını ifade eden ekipler, yine muhtarlıklara bırakılan el broşürleri ile Yenimahalle halkını konuya duyarlı olmaya çağırdı.

Temiz çevre, sağlıklı toplum anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağların su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturduğunu hatırlatarak, "Atık yağları yağ toplama bidonlarında biriktirerek hem sağlığımızı hem çevremizi koruyalım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Bitkisel ve Hayvansal Atık Yağların Toplanması Projesi Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement