Yenimahalle'de Cumhuriyet Şenliği - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Cumhuriyet Şenliği

Yenimahalle Belediyesi'nin Lions Kulüpleri ile ortaklaşa düzenlediği "89.Yılı Onuruna Cumhuriyet Etkinlikleri" Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

03.11.2012 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi'nin Lions Kulüpleri ile ortaklaşa düzenlediği "89. Yılı Onuruna Cumhuriyet Etkinlikleri" Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Şenliği, Tiyatro Ankara oyuncularının oyunu ile saat 12.00'de başlayacak. Oyuncular, Yıldız Kenter Tiyatro Salonu'nda "İçimizden Biri Atatürk" oyununu sergileyecek. Çocuklara da hitap eden oyunu tüm vatandaşlar ücretsiz seyredebilecek.

Tiyatro oyununun ardından saat 13.30'da yine aynı salonda sahneye "Atatürk Kıyafetleri" çıkacak. Ata'nın resmi ve günlük kıyafetlerinin kopyalarını hazırlayan Olgunlaşma Enstitüsü, Cumhuriyet dönemine ait desenleri günümüze ait figürlerle buluşturacak. Atatürk dönemindeki kadınların kıyafetlerini de hazırlayan Olgunlaşma Enstitüsü, kıyafetlerin sunumunu profesyonel mankenlerle yapacak.

Defilenin ardından saat 15.30'da ünlü ressam Hikmet Çetinkaya canlı performans gerçekleştirecek. Katılımcılara özel bir yağlı boya gösterisi sergileyecek olan Çetinkaya'ya Sunay Akın eşlik edecek. Gösteriyi şiirleriyle renklendirecek olan Akın, saat 14.00'de de "Aydınlanmanın Yaprakları" sunumunu yapmak üzere sahneye çıkacak.

Cumhuriyet Şenliği'nde canlı orkestra tüm gün Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirecek. Dev perdedeki sinevizyon gösterimiyle Atatürk döneminden kesitler sunan belgeseller ve klipler sergilenecek. Cumhuriyet gününü tam anlamıyla yaşamak isteyen çocuklu ailelerin de düşünüldüğü organizasyonda, çocuklar için animasyonlar düzenlenecek. Gün boyu satılacak Cumhuriyet ve Atatürk temalı objelerden elde edilen gelir, eğitim ve sağlık harcamaları için bağışlanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Cumhuriyet Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement