Yenimahalle'de Bozuk Gıda Alarmı - Son Dakika
Güncel

Yenimahalle'de Bozuk Gıda Alarmı

Yenimahalle\'de Bozuk Gıda Alarmı

Ankara Yenimahalle'de gıda denetim ekipleri, yaptıkları denetimlerde tüketime sunulmak için bekleyen tonlarca bozuk ürün yakaladı.

30.08.2014 12:09  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetim ekipleri, yaptıkları denetimlerde tüketime sunulmak için bekleyen tonlarca bozuk ürün yakaladı.

Yenimahalle'de bir soğuk hava deposunda yapılan rutin denetimlerde tüketime sunulmak için bekleyen çeşitli firmalara ait son kullanma tarihi geçmiş, bozulmuş ve etiketsiz tonlarca peynirle karşılaştı. Bozuk ürünlere el koyan ekipler, firma sahiplerine de cezai işlem uyguladı.

El konulan ürünlerin imha edildiğini belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, ürün sahiplerine de on binlerce lira ceza uygulandığını söyledi. Ankara'da sağlıksız gıdaya geçit vermeyeceklerini vurgulayan İl Müdürü Temel, yakalanan bu ürünlerin birçok firmanın ürünlerini barındıran bir soğuk hava deposunda bulunduğunu ifade ederek, "Özellikle son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünleri bazı firmalar toplu tüketim işletmelerine daha ucuza satıyor ve bu şekilde tüketime sunmaya çalışıyorlar. Bu tür girişimlere kesinlikle izin vermeyiz" diyerek gıda üreten firmaları uyardı.

Yakalanan ürünler içerisinde etiketsiz ve menşei belli olmayan ürünler olduğunu da belirten Temel, firmaların ürünlerinin izlenebilirliğini sağlamak zorunda olduğunu hatırlatarak, "Firmalar ürünlerin üzerinde, ürünün içeriğini, miktarını, muhafaza koşullarını, bileşenlerini ve üreticinin işletme kayıt veya onay numarasını içeren etiketleri bulundurmak zorundalar. Eğer ürünlerde bu etiketler olmazsa ürün, bozuk olup olmadığına bakılmaksızın imha edilir ve gerekli cezai işlem uygulanır" şeklinde konuştu.

Gıda güvenliği ve halk sağlığının üzerinde titizlikle durdukları bir konu olduğunu ifade eden Temel, Ankaralıların şikayetlerini 174 Alo Gıda Hattı'na yapabileceklerini ve ekiplerin denetim için her zaman hazır olduğunu sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yenimahalle'de Bozuk Gıda Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement