Yenimahalle Seri Üretimde - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Seri Üretimde

Yenimahalle Seri Üretimde

Yenimahalle Belediyesi üstyapı çalışmalarını daha hızlı yapmak amacıyla Macunköy'deki şantiyesinde kendi bordür ve kilit taşını üretmeye tam kapasite devam ediyor.

16.07.2014 11:13  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi ilçedeki üstyapı çalışmalarını daha hızlı ve ucuza yapmak amacıyla Macunköy'deki şantiyesinde kendi bordür ve kilit taşını üretmeye tam kapasite devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi'nin son sistem otomatik parke taşı şantiyesinde 30 kişilik ekip tarafından imal edilen parke taşları, ilçenin yol ve kaldırımlarını süslüyor. Özellikle köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimleri başta olmak üzere tüm ilçede yatırım atağı sürüyor. 2010 yılından bu yana 50 bin metreküp beton, 310 bin metre bordür ve 220 bin metrekare kilit taşı üretimi yapan belediye ekipleri, 2014 yılında da 10 bin metreküp beton, 70 bin metre bordür ve 100 metrekare kilit taşı üretmeyi hedefliyor.

"MALİYETİ YARIYA DÜŞÜRDÜK"

Seçim öncesi verilen sözlerin çok daha fazlasını vatandaşlara sunmak için yatırım atağını başlattıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Kaldırımların düzgün olması şehirlerin kimliğini yükseltir. Biz kilit taşlarını ithal etmiyoruz, kendi şantiyemizde imal edilip, yollarımızda, parklarımızda kullanıyoruz. Günde ortalama 20 bin adet kilit taşı, 4 bin adet bordür imal ediyoruz. Kendi makinemiz ile ürettiğimiz parke taşlarının maliyeti ise yarı yarıya daha ekonomik" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Seri Üretimde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement