Yenişakran'da İpek Kozası İle El Emeği Birleşti - Son Dakika
Güncel

Yenişakran'da İpek Kozası İle El Emeği Birleşti

Yenişakran\'da İpek Kozası İle El Emeği Birleşti

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nin 2012-2013 eğitim dönemi boyunca açılan kurslarda ortaya çıkan el emeği göz nuru eserler Aliağa'nın çeşitli yerlerinde sergileniyor.

25.05.2013 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gün Helvacı'da açılan sergiden sonra bu kez de yeni Şakran'da açılan kurslarda ev hanımları ve genç kızların el emeği ürettiği ürünler görücüye çıktı.

-8 Kursta 128 kursiyer eğitim aldı

Aliağa'nın Yeni şakran beldesinde, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi merkezi tarafından açılan, Aliağa belediyesi ve Yeni şakran belediyesi tarafından desteklenen 8 kursa, 128 kursiyer katıldı.

Yenişakran' daki yılsonu sergisinin açılış kurdelesi Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Dikbaş ve Kurs öğretmenleri tarafından kesildi.

Yılsonu sergisinde birbirinden güzel el ürünü işler arasında en büyük ilgiyi ise ipek böceği kozasından yararlanarak yapılan ürünler oldu.

-Kaymakam İbrahim Keklik: Aliağa Halk Eğitim Müdürlüğü çok iyi çalışmış

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aliağa Halk Eğitim Müdürlüğü çok iyi çalışmış. Halk Eğitim Müdürümüz Hasan Dikbaş'a ve eserleriyle sergiye katkı veren herkese başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. El emeği göz nuru eserleri bizlerin beğenisine sunan kursiyerlerimizin de emeklerine sağlık. Hayırlı olsun" diye konuştu.

-Başkan Oğuz: Sizler isteyin her kursu açalım

Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, halk eğitimi faaliyetleriyle Yeni Şakran'da ev hanımları ve genç kızların hem el becerileriyle meslek edindiğini hem de aile bütçelerine katkı sağlayacak donanım kazandığını söyledi.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nin eğitimlerine her zaman destek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Sizler isteyin bizler her türlü desteği vererek her kursu sizle buluşturalım. Her vatandaşımızın katılabileceği en az bir halk eğitimi faaliyeti mutlaka vardır. Bu faaliyetlere katılma konusunda istekli olmalısınız. Halkın eğitimi demek, gelecek kuşakların eğitimi demektir. Gelecek eğitim döneminde herkesi kurslara bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergideki birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yenişakran'da İpek Kozası İle El Emeği Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement