Yenişehir Çiftçisinin Yüzünü Soğan Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Yenişehir Çiftçisinin Yüzünü Soğan Güldürdü

Yenişehir ilçesinde, ağustos ayında hasadına başlanan soğanın kilogram fiyatının sezonun ilk günlerine göre 35 kuruştan 1 liraya yükselmesi, çiftçileri memnun etti.

21.09.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenişehir ilçesinde, ağustos ayında hasadına başlanan soğanın kilogram fiyatının sezonun ilk günlerine göre 35 kuruştan 1 liraya yükselmesi, çiftçileri memnun etti.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenişehir'de beyaz ve mor soğan yetiştiğini söyledi.

Beyaz soğanın 3 bin 500 dönüme, mor soğanın ise 7 bin dönüme yakın alanda üretildiğini belirten Aktaş, "Geçtiğimiz yıl rekolte çok iyiydi, bu yıl mantar hastalığı yüzünden rekolte düştü. Bu nedenle ürün az olduğu için şu an iyi para ediyor. Mor soğanın dayanma gücü daha fazla. Depolarda uzun süre saklanabiliyor ancak beyaz soğanın ömrü uzun değil. Soğanda pazar sıkıntısı yaşanmıyor. İç piyasa için tüccarlar bizzat gelip alıyor" diye konuştu.

Terziler Mahallesi'nde yaşayan soğan üreticisi Faruk Balkız da fiyatın 30 kuruştan 1 liraya yükselmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yenişehir'de, Çelebi, Terziler, Eğerce, Kızıl, Aydoğdu, Kızılhisar ve Hayriye mahallelerinde mor, Çeltikçi, Karasıl, Yolören, Koyunhisar, Çardak ve Köprüpisar mahallelerinde ise beyaz soğan üretiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenişehir Çiftçisinin Yüzünü Soğan Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement