Yenişehir'de Festival Coşkusu Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'de Festival Coşkusu Sürüyor

Yenişehir\'de Festival Coşkusu Sürüyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 1. Uluslararası Altın Biber Festivali devam ediyor.

06.09.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde 1. Uluslararası Altın Biber Festivali devam ediyor.

Festivalin ikinci gününde folklor gösterisi, biber turşusu yarışması, yamaç paraşütü ve model uçak yarışması, klasik araç sergisi ve şehir turu yapıldı. Ayrı günün gecesinde ise 'Kuruluştan Kurtuluşa Yenişehir' paneli tertiplendi. Uludağ Üniversitesi İbrahim Orhan MYO Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız'ın yönettiği panele Doç. Dr. Sezai Sevim, Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş ve U.Ü. Öğretim Görevlisi Gürhan Korkmaz konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Sezai Sevim, Yenişehir'in kendisini tanıtması için çok önemli özellikleri olduğunu belirterek, "Bunların en başında Osmanlı'ya başkentlik yapmasıdır. Bunu Yenişehir'in çok iyi kullanması lazım. Yenişehir Osmanlı'nın kurduğu ilk şehirdir. İznik ve Bursa'nın fethedilmesi Yenişehir'den olmuştur. Yenişehir'de kurulan pazar 715 yıllık bir pazardır. Yenişehir gündeme gelip araştırıldığında neler çıkıyor. Bu bilgileri paylaşırken, ilçenin tarihi eserlerini ortaya çıkarmak lazım. Osmanlı'nın ilk sarayı Yenişehir'de, ama hiçbir kalıntısı yok. Bunun için acilen bu çalışmalara başlanması lazım. Elinizde bir çok delil var sarayla ilgili. Bunu gün yüzüne çıkarmalıyız. Burada konuşup gidiyoruz, ancak bir şeyler yapmalıyız" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş da, Yenişehir'de Osmanlı mimarisi hakkında bilgi verdi. Öğretim Görevlisi Gürhan Korkmaz ise, milli mücadele yıllarında Yenişehir'in rolünü anlattı.

Panelin ardından Suriyeli Tambi Djemouk konser verdi. Sihirbaz gösterisi de yapılırken, Mavi Düş grubu da sahne aldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir'de Festival Coşkusu Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement