Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası

Yenişehir ilçesinde, 84 sokak köpeğinin zehirlendiği iddiasına ilişkin tahkikatın sürdüğü, ilgililer hakkında "Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet" dahil gereken yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

26.02.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenişehir ilçesinde, 84 sokak köpeğinin zehirlendiği iddiasına ilişkin tahkikatın sürdüğü, ilgililer hakkında "Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet" dahil gereken yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir ihbar üzerine Yenişehir Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı yetkililerinin olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Çamönü Mahallesi'ne 1 kilometre uzaklığındaki alanda çok sayıda telef edilmiş köpek görüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlgili kurumların çalışmaları neticesinde 84 köpeğin telef olduğu, bunun dışında 16 köpeğin baygın halde bulunduğu görülmüştür. Hala hayatta olan 16 köpeğin, olay yerinde bulunan veteriner hekimler tarafından tedavisine başlanılmış olup, Yenişehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na yerleştirilmiştir. Ölü köpeklerden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince alınan numuneler ölüm sebeplerinin ortaya çıkarılması için İstanbul Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderilmiş, diğer ölü köpekler ise gerekli sağlık tedbirleri alınarak gömülmüştür. Köpeklerin bazılarında bulunan kulak küpelerinin İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı'na ait olabileceği değerlendirilmiş, köpeklerin İnegöl Belediyesi görevlileri tarafından olay yerine getirildiği bilgisinin alınması üzerine görevli 3 kişinin ifadelerine başvurulmuştur. Alınan beyanlarında, 'köpeklere kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra kendileri tarafından yaklaşık 100 civarında köpeği sağ olarak Yenişehir- Bilecik yolunda bir bölgeye bıraktıkları, muhtemelen havasızlıktan dolayı hayvanların ölmüş olabileceği' belirtilmiştir. Konu ile ilgili tahkikata devam edilmektedir. İlgililer hakkında 'Hayvanları Koruma Kanununa muhalefet' suçu dahil idari, cezai ve disiplin açısından gerekli incelemeler yapılmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement