Yenişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'den Kısa Kısa

Yenişehir\'den Kısa Kısa

İlçede zehirli et verilen ikisi yavru beş çoban köpeğinin telef olduğu ileri sürüldü.

04.08.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenişehir'de zehirli et verilen ikisi yavru beş çoban köpeğinin telef olduğu ileri sürüldü.

İlçenin Akbıyık Mahallesinde hayvancılık yapan Ramiz Tunca, yaptığı açıklamada, kendisine ait üç çoban köpeği ile iki yavrusunun birileri tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Yaptıkları incelemede evlerinin yakınlarında tarım ilacı ve bir kasaba ait et poşetleri tespit ettiklerini dile getiren tunca, "Durumu güvenlik güçlerine bildirdik. Gelip durumu tutanak altına aldılar. Kendi çocuklarımdan ayırt etmediğim ve bu zamana kadar mahallede hiçbir insana zarar vermeyen köpeklerimin telef olması bizleri çok üzdü. Kimin yaptığını bulana kadar mücadele edeceğim. Daha önce de yine mahallemizde böyle bir şey yaşanmıştı ve 6 çoban köpeği telef olmuştu" dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, telef olan hayvanlardan alınan örneklerin, tahlil için İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

-MYO'dan İlçe Milli Eğitime ziyaret

Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz'ı makamında ziyaret etti.

Yıldız, görevine yeni başlayan Ayaz'a yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinde, başarı dileklerini aktardı. Koordineli olarak çalışıp eğitim seviyesini artırmayı hedeflediklerini ifade eden yıldız, "İnşallah bu koordine, Yenişehirli gençlere yarayacak" dedi.

Ayaz ise yıllardır yapılan koordineli çalışmayı sürdüreceklerini belirterek, "MYO'yu ve orada görev yapan öğretim görevlilerini, akademisyenleri ilçemiz için bir şans olarak görüyoruz. Bu şansı iyi değerlendirmek gerekir" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement