Yenişehir'e Süt Ürünleri Tesisi Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Yenişehir'e Süt Ürünleri Tesisi Kuruluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, yaklaşık 2 yıl önce BESAŞ tarafından Keles'te açılan fabrikanın ardından ikinci süt ürünleri tesisinin en geç yılbaşına kadar Yenişehir'de faaliyete gireceğini söyledi.

20.07.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir'de BESAŞ ile Yenişehir- İznik Süt Üreticileri Birliği tarafından ortaklaşa inşa edilen süt ürünleri tesisini gezdi. Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, tarım ve hayvancılığa destek, daha kaliteli üretim ve daha kazançlı satış faaliyetleri kapsamında Yenişehir'e dev bir tesis daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

7 yıllık hasret bitiyor

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği tarafından yaklaşık 7 yıl önce başlatılan fabrika inşaatının çeşitli nedenlerle bitirilemediğini, geçtiğimiz günlerde BESAŞ ile yapılan protokol kapsamında sürecin hızlandığını kaydeden Başkan Altepe, şu anda yüzde 70 fiziki gerçekleşme oranına sahip tesislerin en geç Ocak ayında faaliyete başlayacağını bildirdi. Fabrikanın açılmasıyla birlikte bölgede tarım ve hayvancılığın daha iyi şartlara kavuşacağını söyleyen Başkan Altepe, "Burayı BESAŞ ile meslek örgütü birlikte çalıştıracak. En kaliteli ürünler gerçekçi fiyatlardan tüketiciyle buluşacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Makina parkuru tamam, servis araçları hazır

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise yaklaşık 7 yıldır ilçe gündeminde bulunan süt ürünleri tesisinin Büyükşehir kaynaklarıyla hizmete alınacak olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Çelik, makine parkuru tamamlanan tesiste ilk etapta beyaz peynir üretiminin gerçekleştirileceğini belirtti.

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna da fabrika alanı ile binasının 12 yıllık sözleşmeyle Büyükşehir Belediyesi'ne kiralandığını hatırlattı. İşletmenin Büyükşehir kaynaklarıyla üretim yapacağını, yine bu kaynaklarla altyapının tamamlandığını, makine parkuru ile servis araçlarının alındığını belirten Tuna, tarım ve hayvancılığa sağladığı katkılar nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Sırada salça fabrikası var

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce tarımsal üretime destek amacıyla İl Özel İdaresi tarafından başlatılan fakat bir türlü sonuca ulaştırılamayan fabrika inşaatında da incelemelerde bulundu. Bursa'nın 17 ilçesiyle birlikte kalkınması, bu anlamda yarım kalmış yatırımların tamamlanması için tüm fırsatları değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, Menteşe Köyü'nde bulunan ve İl Özel İdaresi tarafından başlatılan binanın geliştirilecek projeyle birlikte salça fabrikası olarak hizmet vereceğini kaydetti. Burayı en kısa zamanda projeye dökerek tesisi canlandırmak ve domatesi sanayi ürününe dönüştürmek istediklerini belirten Başkan Altepe, "Diğer ürünlerle birlikte pazar imkanlarını da geliştirebilirsek, bu bölge ekonomisi için müthiş olur" diye konuştu.

Başkan Altepe, ilçedeki temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından 8500 metrekarelik asfalt çalışması yapılan Biber Hali'ne de uğradı. Başkan Altepe, ek çalışmalarla birlikte halin ilçenin ithalat ihracat merkezi haline geleceğini müjdeledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yenişehir'e Süt Ürünleri Tesisi Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement