Yenişehir'in Zabıtalarına Madde Bağımlılığı Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'in Zabıtalarına Madde Bağımlılığı Eğitimi

Yenişehir\'in Zabıtalarına Madde Bağımlılığı Eğitimi

Yenişehir Belediyesi Zabıta çalışanlarına yönelik, 'Madde bağımlılığı, madde ve etkileri, Bağımlı bireye yaklaşım' konulu eğitim verildi.

25.06.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Madde Bağımlılığı ile Mücadele haftası nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hevra Destek Merkezi çalışanları, Yenişehir Belediyesi Zabıta çalışanlarına yönelik, 'Madde bağımlılığı, madde ve etkileri, Bağımlı bireye yaklaşım' konulu eğitim verildi.

Yenişehir belediyesinde yapılan eğitim programına Yenişehir Belediye eşbaşkan yardımcısı Gülistan Nazlıer, Hevra Destek Merkezi Psikologu Serap Çapraz, Rehber psikolojik danışmanı Muhsin söyler ve Yenişehir Belediyesi Zabıta çalışanları katıldı.

Seminer öncesi konuşan eşbaşkan yardımcısı Gülistan Nazlıer, "Sizlerinde bildiği gibi Kürdistan'da madde kullanımı had safhadadır. Yapılan son anketlerde Yenişehir ilçemizde % 2. 2 oranında madde kullanımı mevcuttur. Bu çok ciddi bir rakamdır. Hevra Destek Merkeziyle birlikte periyodik olarak bir çalışma başlattık. 2 gün önce Madde bağımlılığı ile ilgili farkındalık yaratmak için ofis bölgemizde bir stant açarak broşürler dağıttık. Bugünde psikolog arkadaşlarımızla, zabıta müdürlüğümüzde görev yapan çalışma arkadaşlarımıza yönelik bir eğitim programını başlatıyoruz. Bu programımızın amacı madde bağımlılığına karşı koruyucu ve önleyici tedbirler almak amacıyla bu eğitimi başlattık. Zabıta arkadaşlarımız devamlı çalışma alanlarında olduklarından bu tür toplumsal vakalarla birebir diyalog içerisindedirler. Eğitimimizin amacı bu tür kişilerle karşılaştıklarında nereye yönlendirecekleri ve ne tür tedbirler alacakları konusunda bilinçlendirmektir" dedi.

Bu tür eğitimleri genelde belediye Zabıta çalışanlarına yönelik verdiklerini belirten Psikolog Serap Çapraz ise "Zabıta personelinin çalışma alanları genelde dışarı da olduğundan dolayı duyarlılığı daha fazla arttırabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yenişehir'in Zabıtalarına Madde Bağımlılığı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement