Zonguldak'ta Yer Altından Gelen Ses Herkesi Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Yer Altından Gelen Ses Herkesi Korkuttu

Zonguldak\'ta Yer Altından Gelen Ses Herkesi Korkuttu

Zonguldak'ın Bahçelievler Mahallesi'nin Site mevkii ve pek çok farklı noktada yer altından gelen sesler vatandaşları korkuttu.

20.01.2014 14:10  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

155 polis hattına gelen çok sayıda ihbar üzerine harekete geçen AFAD ve polis ekipleri, yer üzerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti. Grizu patlaması ihtimali olma şüphesiyle TTK yetkilileriyle görüşen ekipler kömür galerilerinde bir patlama olmadığını bildirdi. Vatandaşlar ise patlama şeklindeki gürültüyü duyduklarını ancak durum hakkında net bir bilgi edinemediklerini söyledi.

TİTREŞİMLE BİRLİKTE BİR SES GELDİ

Patlama sesini duyduğunda ailecek evde yemek yediklerini ve çok tedirgin olduklarını söyleyen Şenol Çelikkartal, şöyle konuştu: "Dün akşam saat 7 buçuk, 8 civarları yer altından titreşimle beraber bir ses geldi. İlk duyduğumuzda deprem oluyor diye düşündük. Sonra öğrendiğimiz kadarıyla deprem olmamış. Acaba göçük mü oldu diye düşündüm.

GRİZU PATLAMASI GİBİ

Sonra öğrendik ki göçük olmamış. Sesi duyduğumda ailemle yemek yiyorduk. Onlarda hissetti. Dışarı çıkıp baktığımızda insanların camlarından dışarıya baktıklarını gördüm. AFAD ekipleri geldi. Onlar bizlere, 'buralarda herhangi bir şey oldu mu' diye sordu. Onlarında bir bilgisi yoktu. TTK'da 90'lı yıllarda grizu patlamasında aynı şekilde sesle yer altında bir patlama olmuştu. Çok şükür öğrendik ki TTK'da da bir patlama olmamış."

YER ALTI MAĞRALARINDA GÖÇÜK OLMUŞ OLABİLİR

Yer altı mağaralarında bir göçük olmuş olabileceğini anlatan Çelikkartal, sözlerine şöyle devam etti: "Yukarıdan denize kadar ulaşan çok eski mağaralar var. Belediyelerin eskiden atık su bağladığı mağaralar vardı. Zamanla belki bir çöküntü olmuş olabilir diye düşündük. Doldurma şeklinde. İlk duyduğumuzda bayağı tedirgin olduk. Deprem oldu sandık. Yer altında kömür galerileri olduğunu bildiğimiz için bazı çekincelerimiz oldu. Gerekli merciler daha ayrıntılı bir çalışma yapacaklardır. Benim düşüncem yer altında oluşan mağara ya da kömür galerisinde bir çöküntü olmuş olabilir."

"SANKİ YERDEN BİR GÜÇ DIŞARI ÇIKTI"

Patlamayı hisseden ve bir enerji patlaması yaşanmış olabileceğini söyleyen Okan Kılıçoğlu da, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu mevkide oturuyorum. Saat 8-9 aralarında patlama tarzı bir ses duyduk. Ben evimdeydim o an. Yerden bir güç çıktı sanki dışarı. Biz, kazan dairesi gibi bir şey patladı sandık. Baktığımda insanlar bir ses olduğunu hissettiğinden dışarı çıkmış. Bu yaşadığımız mevki Site olarak geçiyor. O yüzden daha önce buralarda çalışma yapmışlardı. Buranın altının boş olduğunu duymuştuk. Belki bir yer altı kaynağında bir enerji patlaması, bir boşalma olmuş olabilir. Biz de hissettiğimizde çok kötü olduk."

ÇIKAN SES ÇOK ETKİLİYDİ

Hasan Güneş adında bir esnaf ise patlama sesini grizu patlamasına benzettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Saat 8-9 civarlarında burada çalışıyordum. Bir ses duydum dışarıdakilere sordum. Bir patlama olduğunu söylediler. TTK kömür maden galerisi havalandırmasının olduğu yerden ses geldi. Tam net ne olduğunu bilmiyorum. Yer doldurması şeklinde bir doğal hareket olduğunu duydum. Patlama olduğunda ben dükkanda çalışıyordum. Ama ses duyunca dışarı çıktım. İnsanların pencereden baktığını gördüm. Sorduğumda bir patlama şeklinde ses olduğunu söylediler. Ses bayağı etkiliydi. Grizu patlaması diye düşündüm ilk başta. Arkadaşlara sordum ama tam net bir bilgi alamadım. Onun için biz tereddütte kaldık. Bana da gelip sordular ağabey sen hissettin mi diye. Ben grizu patlaması diye düşündüm."

VALİLİĞİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yetkilileri, bir süre önce Zonguldak'ın karstik yapısıyla ilgili yaptığı çalışma raporlarını Zonguldak Valiliğine teslim etti. Zonguldak Valiliği'nin konu hakkında çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Yer Altından Gelen Ses Herkesi Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SİNKHOLE RİSK: ŞİMDİ BU HABERİ OKUYAN PARTİLİ BİR MUZIR BIYIKLISIDA ÜSTE ÇIKA ÇIKA REKLAMINI YAPAR. 0 5 Yanıtla
  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement