Yerel Fatma Şahin Yabancı Basın Mensuplarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Yerel Fatma Şahin Yabancı Basın Mensuplarını Ağırladı

Yerel Fatma Şahin Yabancı Basın Mensuplarını Ağırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Avrupa ülkesinden gelen 27 gazeteci ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

13.04.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Avrupa ülkesinden gelen 27 gazeteci ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Fatma Şahin, Emine Göğüş Mutfak Müzesinde BBC, TRT World, Middle East Eye, Huffington Post ve El Cezire Amerika'dan gelen gazetecilere, Suriyeli sığınmacılarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Suriyeli sığınmacıların en temel ihtiyaçlarını karşılayarak uzun vadeli planlar hazırladıklarını söyleyen Şahin, mülteci çocuklarla beraber Gaziantep'in genç nüfusunun arttığını belirtti. İki yıl önce göreve başladığında 3 bin Suriyeli çocuğun eğitim hayatında bulunduğunu belirten Başkan Şahin, "Hükumetimizin de desteğiyle beraber bu oranı yüzde 70'e çıkardık. Bu sene okula başlayanların oranı yüzde 95 oldu. Bu çocukların bütün ihtiyacı tarafımızdan karşılanıyor" dedi. Suriyeli sığınmacıların sağlıktan istihdama kadar bütün ihtiyaçlarını sağlamaya çalıştıklarına dikkati çeken Şahin, "Sağlıkta fırsat eşitliği sağlamak için özel ve devlet hastanelerini onların hizmetine açarak önemli bir işe imza attık. Ayrıca çalışma hayatınında düzenlenmeler yaptık. Kayıt dışı mültecilerin çalıştığını biliyorduk. Kendi işçimi, esnafımızı korumak için kota sistemi getirdik. Çalışma Bakanlığımız bu konuda gerekli düzenlemeleri yaptı. Valiliklere yetki verildi" dedi.

"NEGATİF ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

Gaziantep'te güvenlik konusunda negatif algı oluşturulmaya çalışıldığın vurgu yapan Şahin, "Biz beş yıldır dünyaya büyük bir insanlık dersi verdik. Vicdanen yapılması gereken her şeyi yaptık. Özellikle bir takım medya tarafından negatif algı oluşturulmaya çalışılıyor. Oluşturulmaya çalışılan negatif algıdan çok rahatsızız. Kültür, gastronomi alanında hedeflerimize gitmeye çalışırken, sanayi şehri olarak ihracatımızı arttırmaya çalışırken çok ciddi şekilde rahatsız oluyoruz. Biz bir Paris, Washington, İskandinav ülkesi kadar güvenli bir ülke olduğumuzu iddia ediyoruz. Bunun için de valiliğimiz, emniyet güçlerimiz istihbarat teşkilatımız bu ülkede olabilecek her şeyi kontrol edebilmektedir. Aslında bu bölgede yapılan çalışmalar bütün Türkiye'ye ve dünyaya sigorta olmaktadır" diye konuştu. Terörün şu an bütün dünyanın sorunu olduğunu dile getiren Şahin, sınırların kalktığı bir dünyada olunduğunu belirterek, küreselleşmenin getirdiği bütün pozitif ve negatif etkilerin yaşanıldığını aktardı.

Tüm dünyanın bir ülkeyi yada şehri güvenli, güvensiz, bir ülkeyi güvenli güvensiz diye ayırt etmenin yanlış olduğunu son zamanlarda çok iyi gördüklerini de anlatan Şahin, "Uluslararası toplumun, liderlerin ortak terörist tanımında birleşmesi terörizmle ilgili çok net kararlı tutumlar sergilemesi gerekiyor. Aksi takdirde bu tür ayrımcılığın gelecek adına sorun çözmeyeceği bunu daha da büyütecek. Yaptığımız bu güzel çalışmaları gölgelediğini düşünüyoruz. Bu konuda basın mensuplarından yardım ve destek bekliyoruz" diye konuştu. Şahin, yabancı gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Gaziantep'in tarihi ve kültürel mekanlarını gezen yabancı gazetecilere gastronomi kenti Gaziantep'in meşhur ve lezzetli yemeklerinden de ikram edildi. Şahin, günün anısına basın mensuplarına Gaziantep'e özgü kutnu kumaşından şal ve kravat hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerel Fatma Şahin Yabancı Basın Mensuplarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement