Yerel Gazete Okurları, Habere Güvenmiyor - Son Dakika
Güncel

Yerel Gazete Okurları, Habere Güvenmiyor

Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan anket çalışmasında yerel gazete okurlarının yüzde 93,5'i yayımlanan haberlere güvenmediğini bildirdi

02.08.2013 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) iş birliğiyle bin 298 kişinin katılımıyla yapılan ankete katılanların yüzde 93,5'i yerel gazetelerde yayımlanan haberlere güvenmediğini bildirdi.

"Halkın Yerel Medya Algısı" Projesi kapsamında Adapazarı ilçesinde bin 298 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen anket, daha sonra rapor haline getirildi.

Söz konusu raporda, yerel gazete okurlarının yüzde 86'sının yayımlanan haberleri yeterli gördüğüne yer verilirken, katılımcıların yüzde 93.5'inin okuduğu haberlere güvenmediğinin ortaya çıktığı belirtilldi.

Katılımcıların yüzde 78'inin haberleri, yüzde 3'ünün ilanları, yüzde 19'unun hem haberleri hem de gazete ilanlarını gözden geçirdiği kaydedilen raporda, yerel gazetelerde okurların siyaset, ekonomi, spor, eğitim, kültür, yorum, makale ve magazin haberleri istediğine vurgu yapıldı.

Söz konusu ankete ilişkin AA muhabirine açıklama yapan SGC Başkanı Sezai Matur, SAÜ ile ortak çalışma yaparak halkın yerel medyayla ilgili algısını araştırdıklarını söyledi.

Burada ortaya çıkan sonuçlardan kendilerine bir yol haritası çizmeyi planladıklarını dile getiren Matur, "Gazetelerin, televizyonların ve radyoların, çıkan sonuçlardan kendilerini yenilemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar bize yaptığımız hataları gösterdi" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Gazete Okurları, Habere Güvenmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement