Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Zirvesi

Van'da, Altın Kentler Platformu ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kent Araştırmaları Merkezi işbirliğinde, "Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Van Zirvesi" düzenlenecek.

19.08.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, Altın Kentler Platformu ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kent Araştırmaları Merkezi işbirliğinde, "Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Van Zirvesi" düzenlenecek.

Kentteki bir otelde, 29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek zirve, "Van için buluşuyoruz" temasıyla ilin en önemli aktörlerini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Devletin zirvesinin de davet edildiği programa, aralarında kanaat önderleri, yerel yönetimler, siyasiler, gazeteciler, akademisyenler, iş adamları, sanayiciler, sanatçılar ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de olduğu pek çok kişi davet edildi.

Zirvenin ilk gününde kentin ileri gelenleri Van'a ilişkin görüş ve değerlendirmelerini sunacak.

Kentin sorunlarının ele alınacağı zirvede, kadın girişimcilerin yerel kalkınma ve kent kültürünün geliştirilmesindeki rolleri, Van'ın yapısal ve sektörel analizi ile diğer kentlerden gelecek olan akademisyenlerin o kentlere ilişkin çalışmalarına yer verilecek.

İlin değerli sanatçılarının da yer alacağı programda, özgün tablo ve fotoğraf sergisi açılacak.

Programda, kenti uluslararası platformda tanıttığı için kültür elçisi olarak görülen Vanlı halk ozanı Ahmet Poyrazoğlu'na, "Yaşam Boyu Üstün Hizmet Ödülü" verilecek.

Ayrıca, zirveye katılan tüm davetliler için 1 Ekim'de aralarında Van Kalesi ile Akdamar Adası'nın da bulunduğu bir gezi ve piknik programı düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement