Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçime Doğru

AK Parti ve CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayları, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürdüler.

04.03.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi Gölmarmara'yı CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ise seçim çalışmaları kapsamında Kula'yı ziyaret etti.

AK Parti adayı Tanrıverdi, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli köyünde çiçeklerle ve kurban kesilerek karşılandı. Köy meydanında Tiyenlilere hitap eden Tanrıverdi, büyükşehir yasasına karşı çıkanları eleştirdi. Muhalefetin istemediği yasa ile köylerin daha iyi hizmet alacağını belirten Tanrıverdi şöyle devam etti:

"Biz bu yasayı hazırlarken CHP ve MHP bu yasaya ülkeyi eyaletlere bölecek, bu yasa ile köyler beldeler kapanacak dolayısıyla hizmet gitmeyecek diyorlardı. CHP karşı çıkmakla da kalmayıp büyükşehir yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne dava açmıştı. O gün büyükşehir yasasına karşı çıkanlar bugün büyükşehrin faziletlerini anlatmaya çalışıyorlar. Gölmarmara merkezdeki mahallelere hangi hizmet gittiyse 30 Mart seçimlerinden sonra mahalleye dönüşecek olan Tiyenli köyüne de aynı hizmeti gelecek. Aynı dili konuşan aynı duyguları paylaşan Gölmarmara Belediye Başkan Adayı Kamil Öz kardeşimle bizi el ele tutuşturduğunuz da daha çok hizmet alacaksınız. Eskiden köy muhtarımız köyüne hizmet almak için İl Özel İdaresine gidiyordu. Allah'ın izni ile 30 Mart'tan sonra "hangi hizmeti istiyorsunuz" diyerek biz sizlerin ayağınıza geleceğiz. Biz sizlere efendi olmak için değil hizmetkar olmak için geliyoruz."

-CHP'li Özel Kula'yı ziyaret etti

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel ve CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz ve Hasan Ören, Kula ilçesi girişinde partililer tarafından araç konvoyu ile karşılandı.

Meclis üyelerinin tanıtım toplantısında konuşan Özel, Manisa'nın 17 ilçesinden 3'ünün CHP'li belediyeler tarafından yönetildiğini, hedeflerinin bu sayıyı 17'ye yükseltmek olduğunu söyledi.

Hükümetin çiftçiye zor günler yaşattığını ileri süren Özel, MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü de şu sözlerle eleştirdi:

"5 yıldır o koltukta oturuyor ama buralara ilk kez geliyor. Bunu ben söylemiyorum, herkes biliyor. Merkezdeki 77 mahallenin 56'sının muhtarı da Ergün'e ulaşamadıklarını söylüyor. Şimdi Ergün 700'den fazla köyden mahalleye dönen yerler ile toplamda bine yakın mahallenin muhtarına hizmete talip. Soruyorum size, 56 mahalle muhtarına hizmet götüremeyen Ergün, bin mahalle muhtarına nasıl hizmet edecek?". - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement