Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçime Doğru

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Savaş: "Aydın, turizmcilerin yatırım yapmak için yarışacağı bir bölge haline getirilecek bunun için bizler de artık gün sayıyoruz"

28.03.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi'nin yerinin belirlendiğini açıkladı.

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ilk, dünyanın ikinci turizm bölgesiyle ile Aydın'ın dünyaca tanınan bir merkez olacağını belirtti.

Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi'nin, Didim başta olmak üzere bütün Aydın'ı turizm yatırımları açısından cazibe merkezine dönüştüreceğini dile getiren Mustafa Savaş, "Aydın'ın denizi mükemmel ama korumayı bilmeyen bir belediye var. Aydın'ın jeotermali çok önemli ama işlemeyi bilmeyen bir yönetim var. Aydın'ın doğa harikası eşsiz yaylaları var ama kimse kıymetini bilmiyor. Antik kentlerimiz var ama mevcut belediyenin bile bilmediği bu merkezi, dünya nasıl tanısın? Biz doğayı ve kültürel mirası da koruyarak ilin tüm doğal zenginliklerinin hak ettiği şekilde işleyeceği dev bir turizm hamlesi başlatıyoruz. Biz, Aydın'a 10 milyon turist getirmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın turizm gelirlerinden yeteri kadar pay alamadığını vurgulayan Savaş şu ifadelerine yer verildi:

"Sayın Bakanımız (Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu) bürokratlarına gerekli talimatı verdi. Aydınlı hemşehrilerime şimdiden müjdelemek isterim. Bu projeyle Aydın'ın başına talih kuşu konmuştur Didim de, Kuşadası da, Aydın da bu ülkenin yeni turizm üssü olacak. Aydın, turizmcilerin yatırım yapmak için yarışacağı bir bölge haline getirilecek. Bunun için bizler de artık gün sayıyoruz. Kurulacak Serbest Ticaret ve Turizm Bölgesi'nin yeri belirlendi ancak rant oluşmaması için lokasyonla ilgili herhangi bir açıklama yapmacağım. Hem karadan hem denizden girişi olacak. Yat limanı inşa edilecek. Golf sahaları bulunacak, butik oteller inşa edilecek. Lüks restoranlar hizmet verecek. Aydın'ı turizmde farklı kaynaklarla kalkındırmak için tüm hazırlıklarımız tamam. Şu an geri sayımdayız. İnşallah 30 Mart sonrasında bütün bu hizmetlerimizle Aydın'a çok büyük bir döviz girdisi sağlayacağız." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement