Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti'de dün sona eren belediye başkan aday adaylığı için Karabük'te 23, Kastamonu'da 54, Zonguldak'ta 87, Bartın'da 17 ve Çankırı'da 50 kişi başvuru yaptı

02.11.2013 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de dün sona eren belediye başkan aday adaylığı için Karabük'te 23, Kastamonu'da 54, Zonguldak'ta 87, Bartın'da 17 ve Çankırı'da 53 kişi başvuru yaptı

Karabük Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Özgür Ulupınar, Muzaffer Atılgan, Serdar Akça, Ahmet Ustaoğlu ve Özcan Büyükgenç müracaat ederken, en fazla başvuru 6 aday adayıyla Eskipazar ilçesinde oldu

Ovacık ilçesinde 3, Safranbolu'da 5, Yenice'de 1 ve Eflani'de 1, Yortan Beldesinde ise  2 kişi, belediye başkanlığı için aday adaylık başvurusu yaptı.

Kastamonu

Kastamonu belediye başkan aday adaylığı için il merkezinde 5, ilçelerde ise 49  kişi AK Parti'ye müracaat etti.

Cevdet Çelik, Halil Uluay, Hüseyin Aldı, Yunus Akgül ve Muammer Yapıcıoğlu Kastamonu Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İlçeler bazında en fazla başvuru dörder kişiyle Cide, Devrekani, Hanönü, Şenpazar ve Taşköprü'de olurken,  Ağlı, Çatalzeytin, İnebolu ve Seydiler üçer,  Araç, Azdavay, Bozkurt, Doğanyurt, Küre, Pınarbaşı ve Tosya ikişer, Abana, Daday ve İhsangazi'den de birer buşvuru oldu.

Zonguldak

Zonguldak Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 6 kişi müracaat etti.

En fazla başvuru 7 aday adayıyla Alaplı ilçesine yapılırken, Çaycuma ilçesinde ise mevcut başkan Mithat Gülşen dışında başvuruda bulunan olmadı.

Ereğli 5, Gökçebey 4 ve Devrek ilçesine  6 kişi belediye başkanlığı aday adaylığı için başvuruda bulurken 19 beldede ise 58 kişi başvuru yaptı.

Bartın

Bartın'da AK Parti il, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı için 17 kişi kayıt yaptırdı.

Bartın Belediye başkanlığı için sadece Yusuf Aldatmaz başvuru yaparken, Amasra'da 2, Ulus'ta 1 kişi müracaat etti. Kurucaşile ilçesinde de mevcut belediye başkanı Mehmet Zihni Sayın dışında aday adaylığı için müracaat eden olmadı.

Beldelerde ise Kozcağız'da 9, Hasankadı, Kumluca ve Abdipaşa beldelerinde birer kişi başvuru yaptı.

Çankırı

Çankırı Belediye Başkanlığı aday adaylığı için mevcut başkan İrfan Dinç ile 6 kişi AK Parti'ye başvurdu.

İlçelerde ise Yapraklı, Atkaracalar ve Kurşunlu'ya 4, Şabanözü ve Bayramören'e 3, Ilgaz'a 5, Orta'ya 6, Eldivan'a 1, Çerkeş'e 8, Kızılırmak ve Korgun'a 2 kişi müracaat etti. Ayrıca 3 belde belediye başkan aday adaylığı için 5 kişi başvuru yaptı. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement