CHP Bergama İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İstifa Etti - Son Dakika
Politika

CHP Bergama İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İstifa Etti

CHP Bergama İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İstifa Etti

CHP Bergama İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in yeniden aday gösterilmesi üzerine istifa etti.

17.01.2014 15:14  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bergama İlçe Yönetim Kurulunun 17 asil ve 12 yedek üyesi, yerel seçimlerde mevcut belediye başkanı Mehmet Gönenç'in yeniden adayı gösterilmesi üzerine görevlerinden istifa etti.

Teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısıyla istifa gerekçelerini açıklayan CHP Bergama İlçe Başkanı Özkan Türkdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaat ettiği ön seçim söylemi ve bu süreç içinde bazı yerlerde temayül yoklamasının yapılmış olmasının parti tabanına umut ve ilham verdiğini ancak gelinen noktada aday belirlenirken ön seçim yapılmadığını kaydetti.

"İlçe yönetim kurulumuzun görüşü olamamıştır. İlçe örgütümüzün görüşü sorulmamıştır" diyen Türkdoğan, il başkanlığının dar bir ekip anlayışı ile yanlı hareket ettiğini, genel merkezi yanılttığını savundu.

Komisyonda görevli CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın Zeytindağ beldesini ziyaretinde yalnızca Bergama Belediye Başkanı Gönenç'in çağrılarak bir görüşme yapıldığını söyleyen Türkdoğan, şöyle konuştu:

"Bu görüşmede ilçe yönetimine ve ilçe başkanına bilgi verme ihtiyacı dahi duyulmamıştır, görüşmenin içeriği bellidir. Partimizin genlerinde mevcut olan tabanın iradesinin alınması yönünde hiçbir mekanizma işletilmemiştir. Parti içi demokrasi havada kalmıştır. Parti üyelerimiz ve seçmenimizin özgür irade ve talepleri dikkate alınmamıştır. Sosyal demokrat bir partide ve ideolojide aslolan kararların aşağıdan yukarıya doğru verilmesidir. Yani tabanın sesine kulak verilmesidir. Ama tam tersi bir süreç yaşanmıştır. İlçe yönetimimiz ve örgütümüz bir kapıkulu ve konu mankeni değildir. İlçe yönetimi tabanın kendine verdiği görevi yapabilmek için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Bu koşullar altında gelinen noktada parti tabanına duyduğumuz saygı sorumluluk ve demokrasi anlayışımız çevresinde ilçe yönetim kurulu görevimizden istifa ediyoruz. Amacımız tartışma ve kavga çıkarmak, süreci zorlaştırmak değildir. İlkelerimizle geldik, dik durduk ve onur onurumuzla gidiyoruz."

CHP Bergama Belediye Meclis Üyesi Şerif Güneş söz alarak, belediye başkanı Mehmet Gönenç'in görevini iyi yapmadığını öne sürdü. Gönenç'in yanlış işlere imza attığını savunan Güneş, "5 yılık süre boyunca Mehmet Gönenç kendi egolarını yenememiştir. Ayrıca sosyal demokrat bir partide böylesine bir kötü yönetimin yapılması bizleri çok üzmüştür" dedi.

Açıklamanın ardından partililer arasında yaşanan tartışmayı sona erdirmeye çalışan Türkdoğan, yaşanan tartışmaların partilerine yakışmadığını söyledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bergama İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement