Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ercengiz: "Kentsel dönüşümde birçok değerimizi kaybedeceğiz.

18.02.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Burdur Belediye Başkanı Adayı Ali Orkun Ercengiz, "Kentsel dönüşümde birçok değerimizi kaybedeceğiz. Dönüşümde kültürünüzü kaybedeceksiniz, yaşam şeklinizi kaybedeceksiniz" dedi.

Ercengiz, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Tepe, Karasenir ve Sinan mahallelerinde yaşayanların kentsel dönüşüm nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi.

"Bizim derdimiz kentsel dönüşüm değil, kentsel değişim" diyen Ercengiz, "Kentsel dönüşümde birçok değerimizi kaybedeceğiz. Dönüşümde kültürünüzü kaybedeceksiniz, yaşam şeklinizi kaybedeceksiniz. Dönüşümde birçok insanımız evinden kaldırılıp apartmana yerleştirilecek" dedi.

Belediye Başkanı seçilmesi durumunda kentsel değişimi Tepe, Karasenir ve Sinan mahallelerinde yaşayan vatandaşların tamamının katılımıyla gerçekleştireceklerini anlatan Ercengiz, vatandaşın isteği doğrultusunda isteyene müstakil, isteyene apartman yaşantısı sunacaklarını kaydetti.

Depremevleri semti için proje çalışması yaptıklarını anlatan Ercengiz, şunları söyledi:

"1971 depreminden sonra inşa edilen Deprem Evleri'nde 65 metrekare kullanım alanı var. Aradan 40 yıl geçmesine rağmen bir dönüşüm gerçekleştirilmedi. Biz o bölgede ilk olarak fizibilite çalışmaları başlatacağız. Orada oluşturacağımız yeni yerleşim alanında 240 mesken sahibini herhangi bir ek bedel ödemeden konut sahibi yapmayı planlıyoruz" dedi.

Ercengiz, kent ağırlığının Gazi Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda olduğunu düşünerek kent içi trafiğini rahatlatmak ve yeni bir ticari cazibe merkezi kazanmak amacıyla Belediye Hizmet Binası'nı, Tefenni yolunda planladıklarını bildirdi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement