Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Palancıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında, Reşadiye ve Başakpınar mahallelerini ziyaret etti.

09.03.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Palancıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında, Reşadiye ve Başakpınar mahallelerini ziyaret etti.

Palancıoğlu, Reşadiye Mahallesi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, bölgenin tarihi dokusu ve geçmişine değinerek, ilçe merkezini bu bölgelere doğru kaydıracaklarını belirtti.

Reşadiye ve Zincidere'nin Talas'ın merkezi olmaya layık yerler olduğunu belirterek, "Talas'ın şu an merkezi Melikgazi sınırlarının yakınında. Dolayısıyla şehrin bu tarafa kayması gerek ama zamanında yukarı Talas, Reşadiye ve Zincidere bağlık bölgeler olduğu için şehir diğer bölgelere doğru gelişmiş" ifadelerini kullandı.

Yukarı mahallerdeki tarihi dokuyu da anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Buralara tarihi eser ve sit alanı olduğu için girilememiş. Başakpınar, Kuruköprü, Zincidere, Maraçak, Reşadiye gibi bölgelerimiz bizim özel ilgi alanımız. Çünkü buralar planlanmaya müsait. Bizim inşallah yapacağımız işlerden ilki de bu olacak. Bu bölgeler yeniden planlanarak Talas'ın merkezi bu tarafa doğru kaydırılacak. Buralar nitelikli bir alana sahip, yaşam kalitesi yüksek, sağlam zemine sahip. Bir plancı olarak bu bölgelerde inşallah betonlaşmanın önüne geçerek daha nitelikli bir yapılaşma sağlayacağız." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement