Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Artvin Belediye Başkan adayı Kocatepe: "Artvin'i turizmde marka şehir yapma iddiası ile yola çıktık. Artvin'i, insanlarının içinde yaşamaktan mutlu olacakları şehir haline getireceğiz" "Artvin'de yerel yönetime talip olduk. Genel yönetimde yaptığımızı, şimdi de yerel yönetimde yapmak için.

12.03.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Artvin Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe, Artvin'i turizmde marka şehir yapma iddiası ile yola çıktıklarını belirterek, Artvin'i, insanlarının içinde yaşamaktan mutlu olacakları şehir haline getireceklerini söyledi.

Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin'in geleceğinin turizm ve hizmet sektöründe olduğunu ifade ederek, "Barajlar bittikten sonra binlerce insan iş arayışına girecek. Doğa, doğa sporları ve sağlık turizminin geleceğimiz olduğunun bilincindeyiz. Artvin'in geleceği büyük fabrikalarda, yatırımlarda değil, alternatif turizmde ve hizmet sektöründedir" dedi.

Artvin'i turizmde marka şehir yapma iddiası ile yola çıktıklarını vurgulayan Kocatepe, şöyle devam etti:

"Artvin'i, insanlarının içinde yaşamaktan mutlu olacakları şehir haline getireceğiz. Bürokrat olduğumuz dönemde halı sahamızı, statlarımızı yaptık. Bunlara benzer ufak tefek yatırımlara da katkımız oldu. Artvin Atabarı Kayak Merkezi'nde işler rayına oturduğunda ve kayak kültürü oluştuğunda yeni gelişmeler yaşanacak. Özellikle Yusufeli Olgunlar köyü başta olmak üzere pek çok yerde kayak alanlarımız var. Atabarı Kayak Merkezi ülkemizin ve yakın ülkelerin gündemine alınıp burası dolup taşmaya başladıktan sonra Artvin'in diğer ilçelerinde de kayak merkezleri devreye girecektir."

-"Artvin'in Davos'tan bir eksiği yok"

Kocatepe, ideallerindeki Artvin'i, dünyadaki emsalleriyle bir hale getireceklerini anlatarak, "Artvin'in Davos'tan bir eksiği yok çünkü burası daha bakir ve doğanın içinde. Biz bunları düşünerek Artvin'de yerel yönetime talip olduk. Genel yönetimde yaptığımızı, şimdi de yerel yönetimde yapmak için buradayız" diye konuştu.

Hopa Cankurtaran Tüneli'nin ulaşıma açılmasından sonra Türkiye- İran bağlantı yolunun Artvin'den geçmesini arzu ettiklerini dile getiren Kocatepe, "Bu bağlantı yolunun şehrimizden geçmesi demek, burada yeni hizmet sektörlerinin oluşması anlamı taşımaktadır. Küçük ölçekli yatırımları da beraberinde getirecektir" dedi.

Kocatepe, Kafkasör'ü, yazın kongre merkezi haline getirmeyi planladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sağlık turizmini, ev pansiyonculuğu gibi dünyada pek de yaygın olmayan değişik şeyleri yapmalıyız ki insanlar buraya gelsin. Artvin'in ulaşımını da kolaylaştırdığımız da bu saydıklarımı yaptığımızda inanıyorum ki mevcut durumun çok üstünde iş elemanına ihtiyacımız olacak. Artvin'e er eğitim tugayı getirme düşüncemiz var. Artvin'e tugay ya da alay gelirse binlerce insan buraya gelecek demek. Binlerce insan için burada farklı hizmet alanları ortaya çıkacaktır."

Şehrin aciliyet gerektiren sorunlarını kısa sürede çözmeyi hedeflediklerini ifade eden Kocatepe, "Ulaşım, altyapı, imar ve çöp sorunu ile mezbahane ve hal kurmak, otopark oluşturmak ve toplu konut kazandırmak öncelikli sorunlar arasında yer alıyor. Yapacağımız her şey bu şehre katılmış bir değer olacaktır" diye konuştu.

Kocatepe, Artvin'in en nadide değerinin doğası olduğuna işaret ederek, "Bunu korumak bizim önceliğimiz olacaktır ama bunu bir ideolojik saplantının içinde değil, Artvin'linin ve her insanın yapması gereken bir çerçevede, anlayışla yapacağız . Turizm, eğitim ve kültür şehri Artvin'e ve yaşam standartlarına zarar verecek sadece maden değil, ne olursa olsun her şeye karşıyız" dedi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement