Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canalioğlu: "Kentin ticaretini, dolayısıyla esnafımızı güçlendirmek için '12 ay çalışan, 12 ay kazanan esnaf' parolasıyla proje hazırladık" "Vatandaşın belediyeye ödediği vergilerle doğru ve akılcı projeleri hayata geçireceğiz"

17.03.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, kentin ticaretini, dolayısıyla esnafı güçlendirmek için '12 ay çalışan, 12 ay kazanan esnaf' parolasıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Canalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin her noktasındaki sorunları ve çözüm önerilerini bildiğini belirterek, "Kentin öncelikli sorunu işsizliktir. Belediyelerin görevi işsizlere çözüm önerisi üretmektir. Geldiğimiz noktada Trabzon'da ticaret durma noktasına gelmiş, esnaf siftah etmeden dükkan kapatır hale geldi. Öncelikle kentin ticaretini dolayısıyla esnafımızı güçlendirmek için '12 ay çalışan, 12 ay kazanan esnaf' parolasıyla proje hazırladık" dedi.

Projeyi, Trabzon'un turizm, üniversite ve emekli kenti özelliklerini dikkate alarak uygulayacaklarını ifade eden Canalioğlu, "Bu üç ana noktada proje yürütmeyi planlıyoruz. Sadece burada yaşayan emeklileri değil, başka şehirlerde hatta yurt dışında yaşayan insanlarımızı da buraya getirmeyi amaçlıyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. İnsanlar Trabzon'dan işsizlik nedeniyle göç ediyor. İnsanları ekonomik yönden güçlendirerek Trabzon'un ekonomisine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

"Hafif raylı sistemin kurulacağı hatta, belediye otobüsleri devre dışı bırakılacak"

Canalioğlu, kentin önemli sorunları arasında trafik sorununun da yer aldığını savunarak, şöyle devam etti:

"Sadece merkezde değil, kentin bütününde bu sorun hakim. Bu sorunu aşmak için getirdiğimiz proje, Güney Çevre Yolu'nun sınırlarını Beşikdüzü ile Of arasında büyüterek daha da güneye götürmektir. Buna paralel dikey yollar yapmaktır. Böylece trafik aksı genişletilecek ve yeni hareket alanları sağlanacaktır. Herkese iş, aş, eş noktasında katkı sağlayacağız. İnsanların sevgiye, birlikteliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Birbirimizi ötekileştirmeden ve herkesi kucaklaşan anlayışla mutlaka Trabzon'da hizmet yapmamız gerekiyor."

Atatürk Alanı ile Fatih Mahallesi arasında kent estetiği açısından da önemli olan hafif raylı sistem projeleri bulunduğunu anlatan Canalioğlu, "Şoför esnafı arkadaşlarımız bu projemizi yanlış yorumluyorlar. Hafif raylı sistemin kurulacağı hatta, belediye otobüsleri devre dışı bırakılacak. İstiyorsa şoför esnafımız kuracağımız şirkete ortak olsun, alıp onlar işletsinler. Biz bu kentin her noktasında esnafa katkı sağlamak durumunda olduğumuzu biliyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi.

Canalioğlu, Trabzon'un büyükşehir olması dolayısıyla köy ve beldelerin mahalleye dönüştüğünü anımsatarak, şunları kaydetti:

"Oralarda hala fosseptik uygulaması var. Kanal sistemini, 18 madde uygulamalarını, imar planlarını da ivedi şekilde halkın yararına olacak şekilde kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu kentin çocuğuyuz 30 Mart'ta kaybetsek ki kaybetmeyeceğimize inanıyorum yine bu kentte olacağız. 30 Mart'ta kaybedecek olanlar herhalde bu kentten en son uçakla gidecek çünkü burada yaşamayan insanlar bizi anlayamazlar. Vatandaşın belediyeye ödediği vergilerle doğru ve akılcı projeleri hayata geçireceğiz." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement