Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Erkoç, Onikişubat Belediye Başkan adayı Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Okay, KMTSO'da iş adamlarına projelerini anlattı.

22.03.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Necati Okay, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KMTSO) iş adamlarına projelerini anlattı.

Erkoç, toplantıda yaptığı konuşmada, hazırladıkları 196 projeyle Kahramanmaraş'ın artık yeni bir modelle yönetileceğini söyledi.

Büyükşehir yapılanmasının ciddi bir kaynak tasarrufunu da beraberinde getireceğini dile getiren Erkoç, şunları söyledi:

"Kahramanmaraşımız neredeyse yatayda Kayseri kadar büyük bir kent. Bugüne kadar belediyemiz eldeki imkanlar ölçüsünde hizmet etmeye gayret gösterdi. Ancak şimdi şehrin büyümesi, taleplerin artması nedeniyle bu büyükşehir zorunlu hale gelmişti ve bu statüye kavuştuk. Bu yeni sistem çok güçlü bir yapı. Öncelikle kentimize en iyi hizmeti verecek liyakat sahibi bürokratlardan oluşan bir sistem kuracağız. Büyükşehir beyin olacak. Biz de yeni dönemde bu yeni kaynaklar, yeni yetkilerle Kahramanmaraş'da yüz yılın şehircilik hareketini başlatacağız" dedi.

Yeni dönemde toplumun tüm kesimleriyle istişare halinde olacaklarını ve bu noktada müteşebbislere büyük önem verdiklerini kaydeden Erkoç, kentin geleceğinin daha aydınlık olması için hem kamu, hem de özel sektör kaynaklarının çok büyük öneminin olduğuna işaret etti.

Erkoç, Kahramanmaraş'ın özellikle iş adamı ve sanayicilerin yaptıkları yatırım sayesinde çok büyüyerek, nüfusun 450 bini geçtiğini belirtti.

"Kanal Maraş" projesini aktaran Erkoç, yeni dönemde ağırlı verecekleri kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yeni imar yetkimizle daha önce başka illerde yapıldığı gibi düşeyde bir yapılaşma oluşturarak yatayda yeni yaşam alanları oluşturacağız. Osmangazi, Serintepe, Yörükselim ve Mağralı olmak üzere o bölgelerde binalar yaparak yeşil alan miktarını oluşturacağız. Ayvalı suyundan faydalanarak Kanal Maraş'ı hayata geçireceğiz. Biz burada bu suyun belli bir kısmını kullanarak bu bölgede bir yeşil kuşak oluşturup, bu kuşağın içerisinden de bu suyu geçireceğiz."

Yeni dönemde önem verecekleri bir diğer projenin de yeni sanayi bölgeleri oluşturmak olduğunu ifade eden Erkoç, müteşebbislere bugüne kadar yaptıkları yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

"Ecdadımız istiklal mücadelemizin kahramanlarıysa sizler de istikbal mücadelemizin kahramanlarısınız" diyen Erkoç, şunları kaydetti:

"Müteşebbislerimizin daha çok yatırım yapması gerektiğine inanıyoruz. Gerçekten bu gün şehrimizde işsizlik yoksa, bundaki en çok katkıyı sunanların başında sizler geliyorsunuz. Bu nedenle yeni dönemde daha fazla sanayi alanı oluşturmak istiyoruz. Diğer yandan mevcut sanayi tesislerinin bulunduğu yerleri de ıslah organize haline getirmeyi düşünüyoruz. Onu da hızlı bir şekilde takip edeceğiz. Bunları hep birlikte planlayıp sizlerin hizmetine sunacağız."

Kısık yoluna 1 milyar lira yatırım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kısık Yolu projesi kapsamında da bölgeye 1 milyar liralık yatırım yapılacağını dile getiren Erkoç, bu yol projesinin yıllardır hayalini kurduklarını belirtti.

Erkoç, Kısık projesiyle Kahramanamaraş'ın Anadolunun kuzeyini ve doğusunu Akdeniz'e bağlayan ana arterlerden biri olacağını sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise büyükşehirle birlikte kentin daha yönetilebilir bir yapıya kavuşacağını ve hizmetlerde koordinasyon sağlanacağını ifade etti.

Şehirciliği bir toplumun ruhunu, manevi dinamiklerinin de o şehre yansıtıldığı bir medeniyet inşaası durumu olarak nitelendiren Doğan, "Geçmişteki belediye başkanlarımıza ve yeni başkanımıza ve ilçe belediye başkanları bu şehri inşa ederken şehrin tarihi dokusuna gelenek ve göreneklerine sahip çıkarak bu kahraman şehri gelecek nesillere taşıyacak hizmetler üretecek. Türkiye çok önemli bir seçimin arifesinde. Bu seçimlerin yerel seçim olmanın ötesinde 11 yıllık AK Parti icraatlarının onaylandığı bir seçim olacak" dedi.

AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Necati Okay ise yeni dönemde kendi ilçelerinde yapacakları yatırımlarla geleceğin 100 yılını inşa edeceklerini söyledi.

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek de doğru bir kentleşmenin temelini imar planının oluşturduğunu söyledi.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük da dünyanın hızla değiştiğini ve küresel akımlar, teknolojik devrimlerle birlikte açık ekonomilerin dünyanın daha küçük ve şeffaf bir yapı kazanmasına neden olduğunu belirterek, bu süreç içerisinde sanayinin gelişmesi ile nüfusun kentlerde toplanması ve kent alanlarının genişlemesi sonucu sanayileşme ve şehirleşme kavramlarının paralel olarak geliştiğini kaydetti.

Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç ile Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement