Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

MHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Çalışıcı: "Eskişehir, ezber bozacak"

25.03.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Çalışıcı, 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin, "Eskişehir, ezber bozacak" dedi.

Çalışıcı, partisinin il başkanlığınca bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlerin, hayırlar getirmesini diledi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini savunan Çalışıcı, sandıktan hayırlı ve iyi mesajların çıkması temennisinde bulundu.

Çalışıcı, geçmişte görev yapan belediye başkanlarına teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bu, bir bayrak yarışıdır. Hiçbir makam Sultan Süleyman'a kalmadığı gibi, kimsenin malı değildir. 4-5 aydır mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyoruz. Bunu iddialı olarak söylemek istiyorum. Eskişehir'de bir ezber var ama göreceksiniz, Eskişehir ezber bozacak. İstediğiniz kişilerle, istediğiniz bahse girebilirsiniz eğer kaybederseniz ben ödeyeceğim. Gerçekten Eskişehir, ezber bozacak çünkü alttan giden dip dalga var. Bu milli irade dediğimiz, halkımızın iradesi, dip dalga. Kamu vicdanının işaret ettiği bir nokta var. O noktayı gördüm."

Mahalli seçimlerin her şehir için fırsat olduğunu dile getiren Çalışıcı, Eskişehir için hedeflerini açıklayarak, şöyle konuştu:

"Birinci hedefimiz, yağma, talan ve yalandan uzak, siyaset ve sermaye çıkarlarına geçit vermeyen, insanı, toplumu, çevreyi, sanatı, kültür ve tarihi esas alan, çağdaş topluma yakışır bir kentleşme ve kent yönetimi ortaya koymaktır. İkinci hedefimiz, kent imar planını ve inşaat nizamını yeniden ele alıp, düzenleyeceğiz. Üçüncü hedefimiz, şimdiye kadar ihmal edilmiş, kenar semt ve mahallelerimize cazibe kazandırarak, kentimiz tek merkezli olmaktan kurtarılacak, bu şekilde şehir merkezindeki yoğunluk azaltılacaktır."

Kent trafiği ile çöp sorununa çözüm üreteceklerini, ağaçlandırma ve yeşil alan konusunda çalışmalar yapacaklarını anlatan Çalışıcı, Sivrihisar'ı kültür ve turizm merkezi haline getireceklerini, Eskişehir-Seyitgazi-Afyonkarahisar yolunu tamamlayacaklarını, Mihalgazi ve Sarıcakaya yolunu ıslah edeceklerini, yüksek teknoloji üniversitesi, bilişim vadisi, öğrenci, engelliler, emekliler köyleri, ticaret, sanayi fuarları ile hipodrom kurma planlarından bahsetti.

MHP Tepebaşı Belediye Başkan adayı Murat Sanlar ve Odunpazarı Belediye Başkan adayı Emine Edizgil'in de projelerini aktardığı toplantıda, MHP İl Başkanı Ayhan Sezer, il genel meclisi, belediye meclis üyesi adayları ile partililer hazır bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement