Yerel seçimlere doğru - Binali Yıldırım, Dikili'de - Son Dakika
Politika

Yerel seçimlere doğru - Binali Yıldırım, Dikili'de

Yerel seçimlere doğru - Binali Yıldırım, Dikili\'de

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti'yle kimsenin hizmette aşık atamayacağını belirterek, "Kuru söylemle, korkuları pompalayarak oy istemeyin.

14.01.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti'yle kimsenin hizmette aşık atamayacağını belirterek, "Kuru söylemle, korkuları pompalayarak oy istemeyin. 'Efendim gelirlerse yaşam tarzına karışacaklar, şunu bunu yasaklayacaklar.' Koca bir yalan. Bugüne kadar neyi yasakladık, kimin neyine karıştık?" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Bergama ilçesinde bir köfteciye giren Yıldırım, geçtiği ızgara başında köfte pişirdi.

Buradan geçtiği Dikili Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Yıldırım, Haziran 2009'da Türkiye'de 3G bağlantısıyla görüntülü konuşmayı burada gerçekleştirdiklerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aradıklarını belirtti.

30 Mart seçimlerinde kimin heybesinde ne varsa onu ortaya koyacağını, rakiplerinin şimdiden yan çizmeye başlayarak "Hizmetleri konuşacak değiliz, genel siyaseti konuşacağız" dediğini dile getiren Yıldırım, "Genel siyasetin ne faydası var buraya. Hizmetleri konuşamazsınız çünkü ortada konuşulacak hizmet yok. Dikili'nin suları akıyor mu, sokakları temiz mi, yapıldı mı? Dikili'de vaatlerin haddi hesabı yok. Sayfa sayfa vaatler yapılmış, hangisi yapılmış?" dedi.

Dikili'de 20 yıldır yapılamayan hastaneyi yaptıklarını, birçok sulama göletiyle toprağı suyla buluşturduklarını, yaptıkları yollarla insanları birbirlerine kavuşturduklarını, dünyanın sayılı limanlarından Çandarlı Limanı'nı bölgeye kazandıracaklarını anlatan Yıldırım, ilçeye Denizcilik Meslek Lisesi'nin yapılacağını ifade etti.

Yaptıkları dere ıslahı çalışmalarıyla Dikili'yi sel sularından kurtardıklarını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Partiniz, düşünceleriniz, yaşam tarzınız farklı olabilir ama hizmette siyaset olmaz. Hizmette siyaset yaparsanız geldiği yer böyle olur. Onun için biz bugüne kadar hizmet yaparken asla ve asla siyaseti hizmetin önüne geçirmedik. 11 yıl böyle yaptık. İzmir'den çıkıp Çanakkale'ye nasıl bir yolla gittiğinizi düşünün. Birkaç sene önce ne trafik çilesi ne sıkıntı bilhassa yaz aylarında şimdi artık o da yetmiyor. Otoyola başladık. İzmir çevreyolunun devamı Sasalı'dan Koyundere'ye doğru Menemen'e kadar geldik, devam edecek. Önce Çandarlı Limanı'na gelecek. İzmir-İstanbul otoyoluna başladık yapıyoruz. Buradan geçiyor. Savaştepe'den doğru Bergama'nın yakınından iniyor ve burdan da bağlantı yapacağız. İstanbul 3 saate iniyor."

İzmir-Ankara arasındaki hızlı tren projesine başladıklarını Afyonkarahisar'a kadar inşaatın sürdüğünü, ikinci etapta ise Afyonkarahisar-Uşak-İzmir etabının çalışmalarına başlanacağını belirten Yıldırım, İzmir çevre yoluyla da trafiğe büyük ölçüde nefes aldırdıklarını söyledi. "Bizi tenkit edenler İzmir'e ne yaptı diyenler gitsinler, bu eserleri görsünler, Türkiye'yi gezsinler" diyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Medeniyetler inşa eden bir neslin evlatları olarak buraya geldik. 11 yılda hizmetten hizmete koştuk. Vatandaşımızın ayağı taşa değmesin diye çalıştık. Hiç ayrım yapmadık. Bizimle hizmette hiç aşık atamazlar. Su yoksa, yol yoksa oy da yok. Bu kadar basit. Her şeyi kuru kuru söylemle, korkuları pompalayarak oy istemeyin. Efendim gelirlerse yaşam tarzına karışacaklar, şunu bunu yasaklayacaklar. Koca bir yalan. Bugüne kadar neyi yasakladık, kimin neyine karıştık? Bizim işimiz değil bu. Milletin yaşam tarzını dizayn etmekle işimiz yok.

Biz milletin işini hizmetini görmeye memuruz. Bunun dışında başka talebimiz yok. Her seçime giderken 'Aman bunlara oy vermeyin binalarınızı yıkacaklar, yaşam tarzınıza karışacaklar, belediyeden işçileri çıkaracaklar' Hepsi yalan, iftira. Bizim çalışanlarla bir sorunumuz olmaz. Onu soranlara diyeceksiniz ki 'Sen genel sekreterini 4 sefer görevden aldın 5. sefer geldi iş başı yaptırmadın. Onu sorun. Çalışanla biz uğraşmayız. Biz kiminle uğraşırız biliyor musunuz. Hizmet edeceğim diye destek alan, oy alıp yan gelip yatanlarla uğraşırız. Bizim hesabımız onlarla."

-dikili

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yerel seçimlere doğru - Binali Yıldırım, Dikili'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mahmut demirkollu: sn.yıldırım ,yaptığı ı hizmetlerden dolayı iyi bir devlet adamı ve çevresi olan inançlı ve herişinde üstün başarı gösteren bir yöneticidir.İzmirde şu anda görev yapan belediye başkanı bunun eline su dökemez.Seçimde destek alırsa izmiri cennet yapar. Muhalefet adayının başarılı olması mümkün değil..izmirli uyan artık 0 0 Yanıtla
  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement