Yerel Vergilendirme Sorunları Marmara Üniversitesinde Ele Alındı - Son Dakika
Ekonomi

Yerel Vergilendirme Sorunları Marmara Üniversitesinde Ele Alındı

Yerel Vergilendirme Sorunları Marmara Üniversitesinde Ele Alındı

’Türkiye’de Yerel Vergilendirme Sorunları’ konulu sempozyum Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’nde gerçekleştiMarmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İstanbul Yüksek Ticaret ve İktisadi idari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından ’Türkiye’de Yerel Vergilendirme Sorunları’ konulu sempozyum düzenlendi.

15.05.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Türkiye'de Yerel Vergilendirme Sorunları' konulu sempozyum Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü'nde gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İstanbul Yüksek Ticaret ve İktisadi idari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından 'Türkiye'de Yerel Vergilendirme Sorunları' konulu sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda açılış konuşması yapan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, kamu hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde sunulması amacıyla ortaya çıkan 'Merkezi ve yerel yönetim' ayrımının, vergileme konusunda da 'Merkezi ve yerel' ayrımının yapılması zorunluluğuna yol açtığını belirterek bunun temel nedeninin vergi konularının da nitelikleri itibariyle merkezi veya yerel özellikler taşıması olduğunu söyledi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Arat konuşmasına şöyle devam etti: "Merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında gelir ve hizmet bölüşümü konusunda bir denge sağlanması gerekir. Özellikle yerel yönetimlerde görev-gelir dengesinin sağlanması büyük önem arz etmektedir. Diğer bir ifade ile yerel yönetimlere tahsis edilen gelir kaynaklarının, onlara verilen görevlere koşut olması hem idari hem de mali özerklik ilkelerinin bir gereğidir. Merkezi yönetimin, yerel vergileme konusunda yerel yönetimlere vereceği yetki de bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu noktada, yerel yönetimlerin vergileme yetkilerinin sınırlarının nasıl çizileceği, hangi vergilerin yerel yönetimlere, hangi vergilerin merkezi yönetime tahsis edileceği üzerinde durulması gereken temel konulardan biridir.Yerel vergileme konusuna yerel yönetimler açısından yaklaşıldığında yerel yönetimlerin, vergilerin tahsilatı ve denetimi konusunda hem hukuki hem de yönetsel ve siyasal sebeplerle birçok sorun yaşadığı görülmektedir. Bugünkü programda bu konulara değinilecek olması, bu sempozyumun önemini ortaya koymaktır".

Arat'ın konuşmasının ardından Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Eryılmaz moderatörlüğündeki oturumda Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Güner, Doç. Dr. Erkan Aydın, Yrd. Doç. Dr. Ülkü Arıkboğa, Dr. Funda Tunçel, Doğuş Üniversitesi'nden Doç. Dr. Besim Bülent Bali birer sunum yaptı.

İstanbul Yüksek Ticaretliler Vakfı Başkanı Nazım Topal moderatörlüğündeki oturumda ise Maliye Bakanlığı'ndan Erhan Erenoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayretin Güngör, Beykoz Belediyesi Başka Yardımcısı Salim Öztürk ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gelirler Müdürü Yakup Keskin konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yerel Vergilendirme Sorunları Marmara Üniversitesinde Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement