Yerel Yönetimlerde Kadın Programı - Son Dakika
Güncel

Yerel Yönetimlerde Kadın Programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Kadın istihdam ve aile hayatının uyumlulaştırılması ile alakalı son derece köklü çözümler içeren bir takım çalışmalarda sona gelmiş durumdayız" "Şu salonda toplanan başarılı karar verici kadınların giysileri ne olursa olsun düşünceleri ne olursa olsun hayat planları.

04.12.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Kadın istihdam ve aile hayatının uyumlulaştırılması ile alakalı son derece köklü çözümler içeren bir takım çalışmalarda sona gelmiş durumdayız" dedi.

Ankara'da bir otelde AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yıl dönümü dolayısıyla "Yerel Yönetimlerde Kadın" programı düzenlendi. Programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Burada konuşan İslam, kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 80. yıl dönümü olmasından dolayı bugünün önemli olduğunu belirtti. Bu yolun kolay aşılmadığını dile getiren İslam, dünyanın bütün kadınlarının mücadelesiyle hak edildiğini söyledi.

İslam, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Türk kadınlarının erken seçme ve seçilme hakkına sahip olmasının dünyada ilk olan siyasi bir karar olduğunu vurguladı.

Bu hakkı elde ettikten sonra ulaşılan başarılarda kötü bir noktada olunmadığını dile getiren İslam, "Şu salonda toplanan başarılı karar verici kadınların giysileri ne olursa olsun düşünceleri ne olursa olsun hayat planları ne olursa olsun, bu noktaya gelebilmiş olmaları çok büyük bir başarıdır" dedi.

Kadınların toplumsal hayata katılmaları ve nasıl katıldıklarının önemli olduğuna dikkati çeken İslam, bütün katılımları gerçekleştirmek için son 13 yıldır Türkiye'de sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sessiz devrimin içerisinde kadınlar lehine birçok yasal düzenleme yapıldığını anlatan İslam, sadece yasal değişiklikleri yapmanın yetmeyeceğini, kadını hayatın içine sokmak gerektiğini vurguladı.

İslam, müjdeli bir haberi olduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımız çalışmalarımız tamamlandığında bu paketi açıklayacaklar. Kadın istihdam ve aile hayatının uyumlulaştırılması ile alakalı son derece köklü çözümler içeren bir takım çalışmalarda sona gelmiş durumdayız" dedi.

Bakan İslam, kadının dünyanın yarı nüfusunu oluşturduğunu, bu yarıyı kadınların tamamen doldurması gerektiğini sözlerine ekledi.

-"Kadınlar yerelde üretilen her hizmetin ilk olarak farkına varıyor"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, yerel yönetimlerin demokrasinin anahtarı olduğunu, katılımcı bir demokrasiden bahsedildiğinde kadının da bu yapının içinde olması gerektiğini söyledi.

Kentteki ortak yaşam alanı içerisinde hizmetlerin doğru sağlanıp sağlanmadığını tespit edenlerin kadınlar olduğunu dile getiren Gönül, kadınların yerelde üretilen her hizmetin ilk olarak farkına vardığını kaydetti.

Kadınların sosyal hayata katılımının önemine değinene Gönül, kadın seçim oranlarında AK Parti hükümetinin gelmesiyle 2002'te yüzde 4, 2007'de yüzde 11, 2014'de yüzde 14.3 artış görüldüğünü söyledi.

Kadınların yerelde sayısının artması ve güçlendirilmesinin önemine değinen Gönül, kalkınmanın en büyük unsurunun kadın olduğunu, kadınların istihdamınında artırılması gerektiğini kaydetti.

Milletvekilleri adına AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, Belediye Başkanları adına ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin birer konuşma yaptı.

Daha sonra Başbakan Davutoğlu, Bakan Ayşenur İslam, eski bakanlar Güldal Akşit, Selma Aliye Kavaf ve Fatma Şahin ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, bazı milletvekilleri yerel yönetimlerde kadınlara yer veren belediye başkanlarına plaket verdi.

Şalvar ve yemeni ile plaketini almak üzere sahneye çıkan, Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün "Başbakanım konuşurken Facebook'ta, davası olan kişinin ruhu konuşuyor, davası olmayan insan ne konuşursa boş oluyor yazdım" dedi. Bu sözler, salonda gülüşmelere sebep olurken yoğun alkış aldı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından AK Parti kadın kolları yöneticileriyle fotoğrafı çektirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Yönetimlerde Kadın Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement