Yerköy'de "Arabaşı" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Yerköy'de "Arabaşı" Etkinliği

Yerköy\'de "Arabaşı" Etkinliği

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Kumluca Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (Kum Der) tarafından arabaşı etkinliği düzenlendi.

21.12.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Kumluca Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (Kum-Der) tarafından arabaşı etkinliği düzenlendi.

Bir düğün salonunda gerçekleşen etkinliğe, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yerköy Müftüsü İbrahim Güneş, İlçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Derviş Esatbeyoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Dernek başkanı Abdullah Asilsoy, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.

Arabaşının Yozgat'ın tescillenmiş yemeği olduğunu ifade eden Doğan, "Arabaşı Yozgat'ın yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Derneğimizi kurduğumuz günden bugüne kadar da düzenli olarak arabaşı etkinliğinde dernek üyelerimizle ve hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek, kendisinin de elinden geldiğince bu tür programlara katılmaya çalıştığını söyledi.

Programda, yemeğin ardından çeşitli yöresel oyunlar sergilendi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerköy'de 'Arabaşı' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement