Yerköy'de Tkdk Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Yerköy'de Tkdk Bilgilendirme Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Yerköy ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

07.12.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Yerköy ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Düğün Salonundaki toplantıya, TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, TMO Yerköy Şube Müdürü Cafer Topuksuz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Hayta, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türker, burada yaptığı konuşmada, 13. çağrı döneminde yerel ürünlere de destek verileceğini ifade etti.

Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında, Yozgat'ın aldığı hibe destekleriyle ilk 5'teki yerini koruduğunu belirten Türker, şunları söyledi:

"IPARD, Türkiye'nin öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır. Program kapsamında, 5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar maliyetli projelerde, her bir proje için yüzde 50 ile yüzde 65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilecektir. 13. çağrıda ise çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve genişletmesi kapsamında arıcılık, süs bitkileri, aromatik bitkilerin işlenmesi ve paketlenmesi, kültür balıkçılığı ve turizme destek verilecektir."

Konuşmaların ardından katılımcılara proje hazırlama aşaması ve izlenecek yol haritası konusunda bilgiler verildi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerköy'de Tkdk Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement