Yerler ve Gökler" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yerler ve Gökler" Sergisi Açıldı

Görüntü Dökümü : -Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın konuşması -Zehra Çekin'in açıklaması -Açılış kurdelesinin kesilmesi -Çekin'in sergideki resimlerle ilgili davetlilere bilgi vermesi "Yerler ve Gökler" sergisi açıldı Minyatür sanatçısı Zehra Çekin'in sergisi, 12 Şubat'a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde görülebilecek Zehra Çekin'in "Yerler ve Gökler" minyatür sergisi, sanatseverlerle buluştu.

20.01.2016 02:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü : - Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın konuşması

-Zehra Çekin'in açıklaması

-Açılış kurdelesinin kesilmesi

-Çekin'in sergideki resimlerle ilgili davetlilere bilgi vermesi "Yerler ve Gökler" sergisi açıldı

Minyatür sanatçısı Zehra Çekin'in sergisi, 12 Şubat'a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde görülebilecek

Zehra Çekin'in "Yerler ve Gökler" minyatür sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen serginin açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zehra Çekin sergisinin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu sergiye Zeytinburnu Belediyesi olarak ev sahipliği yapıyor olmak, benim için gerçekten çok anlamlı" dedi.

Aydın, Zeytinburnu halkına sergiye gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, şunları söyledi:

"İstanbulumuzun, ülkemizin gözde sanatçılarının eserlerini, bugün burada sergiliyor olmak, bundan on yıl önce sadece hayal edeceğimiz bir şeydi. Allah'a şükür şimdi bu çalışmaları sıklıkla gerçekleştiriyoruz. Halkımızın çalışmalarımıza verdiği destek, düzenlediğimiz etkinliklere gösterdiği büyük ilgi, sanatçı dostlarımıza büyük güç katıyor."

Sanatçı Zehra Çekin de AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergiye sahip çıkan Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın'a teşekkür ederek, "Benim için bu sergi ve hazırlanan katalog, çok önemli, büyük bir hediye. Sanatçılara bu imkanı sağlayan Zeytinburnu Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Minyatür sanatına Cahide Keskiner'den eğitim alarak başladığını aktaran Çekin, "Cahide Keskiner hocam bana sadece klasik tezhip eğitimi ve minyatür eğitimi vermemiştir, aynı zamanda milli şuur ve sanat tarihi eğitimi de verdi. Minyatürde yeni bir şeyler yapmak istedim. Sergimde de bu yenilikleri sanatseverlerle buluşturmak istedim" ifadelerini kullandı.

"Minyatür sanatı bir resim, benim de sanatımda geleneği tahrip etmeden yenilikler yapmak derdim olmuştur" diyen Çekin, eserlerinde klasik motifleri kullanarak hikayesi olan çalışmalar meydana getirdiğini vurguladı.

Çekin, sergide 2015 yılında yaptığı çalışmaların yer aldığını söyleyerek, "Geleneğin bir birikimi var, o birikimi kullanarak farklı çalışmalar da yapmak gerekiyor. Bugünün insanının, özellikle gençlerin ilgisini geleneksel sanatlarımıza çekmek gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sergi küratörü Mehmet Lütfi Şen ise sanatta geleneğe eklemlenip geleceğe kalmanın şartının "yepyeni" olmaktan geçtiğinin altını çizdi.

Yeni olmak için eskiyi bilmek gerektiğine dikkati çeken Şen, şunları kaydetti:

"Gelenekle hemhal olmak, hesaplaşmak ve geleneğe hesap vererek ona eklenen bir halka olmak gerekir. Bir geleneğin yozlaşması ya da tekamül etmesinin ardında, çağdaş sanatçıların geçmiş birikimle kurdukları ilişki yatar. Bu ilişki taklit ise gelenek donuklaşır ve yozlaşır. Geleneğin gelecek olması, ancak ve ancak çağdaş sanatçılar eliyle yeni formlara ve normlara kavuşmasıyla mümkündür."

Şen,"Yerler ve Gökler" sergisinin sanatçının çeyrek asırlık çalışmaların mini bir retrospektifi niteliğinde olmasının önemine işaret ederek, şunları ifade etti:

"Zehra Çekin'in çalışmaları, gelenekte yeni bir halka olmak adına cesur adımlar içeriyor. 'Yerler ve Gökler'i sanatseverlere takdim ederken, kültür ve sanatta alınabilen yolların mimarı Merhum A. Süheyl Ünver üstadı ve minyatür sanatında geleneğe eklenmenin çağdaş örneği olan merhum Nusret Çolpan'ı hürmetle ve rahmetle anıyorum. Katalogda yer alan ve sanatla ilgilenen herkes için büyük bir manifesto niteliğindeki yetkin kritik yazısı için hocaların hocası sayın Cahide Keskiner'e de teşekkür ediyorum."

Çekin'in 23 eserinin yer aldığı sergi, 12 Şubat'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerler ve Gökler' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement