Yerleşik Yabancıların Su Sevinci - Son Dakika
Yerel

Yerleşik Yabancıların Su Sevinci

Yerleşik Yabancıların Su Sevinci

MUSKİ Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır yaz aylarında su sıkıntısı çekilen ve yerleşik yabancıların yaşadığı Marmaris İlçesi Turunç Mahallesi’ndeki sitenin su sıkıntısını giderdi.

15.06.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSKİ Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır yaz aylarında su sıkıntısı çekilen ve yerleşik yabancıların yaşadığı Marmaris İlçesi Turunç Mahallesi'ndeki sitenin su sıkıntısını giderdi.

Yerleşik yabancılar çoğunlukta olduğu Turunç Mahallesi Vatan Caddesi'ndeki Green Hills sitesi özellikle yaz aylarında su sıkıntı yaşadığı açıklandı. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bölgede incelemelerde bulunan MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi 4. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, siteye gelen içme suyu hattının yetersiz olduğunu tespit ederek siteye yeni içme suyu hattı yaparak sorunu ortadan kaldırdı. 4 gün süren çalışmalar sonucunda bölgenin içme suyu problemi ortadan kaldırıldı.

12 yıldır Turunç'ta yaşayan İngiliz vatandaşı Heav Evans çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Evans, Turunç'a yerleştiğinden bu yana yaz aylarında su sıkıntısı çektiklerini vurgulayarak, "Uzun yıllardır devam eden su problemimiz bu çalışmayla sona erdi. MUSKİ ekipleri çok iyi bir iş çıkardılar. Burada yaşayan tüm vatandaşlar böyle bir hizmetin gelmesini ve su problemimizin ortadan kalmasını bekliyorlardı. Sonunda isteğimiz gerçekleşmiş oldu. Emek veren herkese teşekkürler" dedi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, il genelinde içme suyu problemlerinin çözümü için mücadele ettiklerini söyledi. Ülgen, turizmin önemli bölgelerinden biri olan Marmaris ilçesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ile turistlerin memnuniyetini de kazandıklarını belirtirken, "Çok yağış alan bir il olmamıza rağmen geçtiğimiz kış aylarında yeterli miktarda yağış düşmedi. Bu da artan hava sıcaklıklarıyla birlikte suyun bazı bölgelere yetersiz gelmesine neden olabiliyor. Çalışmalar kapsamında Turunç'ta yerleşik yabancıların yaşadığı sitede su sıkıntısı olduğu şikayetini aldık. Ekiplerimizin incelemeleri sonucunda bölgedeki hattın eskimiş ve çaplarının küçük olması nedeniyle sitenin su ihtiyacını karşılayamadığını tespit ettik. Yaptığımız yeni içme suyu hattıyla birlikte o bölgenin su sıkıntısını çözdük" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerleşik Yabancıların Su Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement