Otomobilden Önce Yerli Elektrikli Hizmet Aracı Geldi - Son Dakika
Ekonomi

Otomobilden Önce Yerli Elektrikli Hizmet Aracı Geldi

Türkiye'nin ilk yerli "elektrikli hizmet aracını üreten firma, bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından 2016'da araçları trafiğe çıkarmayı planlanıyor.

09.04.2015 11:55  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk yerli "elektrikli hizmet aracı"nı üretildi. Araç 2016'da yollarda olacak.

ADI PILOTCAR

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu PILOTCAR adlı firma, havaalanları, park ve bahçeler, büyük çiftlik, otel ve fabrikalar, fuar alanları ve golf sahaları gibi trafiğe kapalı yerlerde kullanılmak üzere elektrikli hizmet araçları üretiyor.

3,5 LİRA İLE 80 KİLOMETRE

"2, 4 ve 6 kişilik binek, ambulans ve mini kamyonet" olmak üzere 5 modeli üretilen, 6-8 saatte herhangi bir prizde şarj edilebilen araçlar, 3-3,5 liralık elektrikle 80 kilometreye kadar yol katedebiliyor.

FİYATI 9 BİN 500 LİRADAN BAŞLIYOR

Hızı 24 kilometre ile sınırlandırılan ancak trafiğe çıkacak modelleri minimum 50 kilometre hıza ulaşacak araçlar, 9 bin 500 ila 20 bin liradan satılıyor.

YURT DIŞINA SATILIYOR

Firmanın Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, "Türk cumhuriyetleri olmak üzere Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kuzey Irak, KKTC'ye sattık." "Araçlarımız 2016'da trafikte olacak" Avrupa'ya ihracat hedefleri olduğunu dile getiren Özkılıç, bu doğrultudaki çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Özkılıç, şunları kaydetti: "2015'in son çeyreğinde, 2016'nın başı gibi Avrupa ülkelerine de ürün ihraç etmeyi planlıyoruz, planlarımız arasında bu da var."

2016'DA YOLA ÇIKACAK

"Aynı zamanda bir projemiz daha var; bu da Türkiye'nin ilk trafiğe çıkan, tamamen yerli, elektrikli yol aracını üretmek. Bunun için de çalışmalarımıza başladık. Gerekli prosedürler için ilgili makamlara başvurduk, şu an bürokratik işlemler devam etmekte" dedi.

ÜRETİM YERLİ, PARÇALARIN YÜZDE 30'U İTHAL

"Bu araç yüzde 100 yerli üretim yani yüzde 100 Türkiye'de üretiliyor, Türk sermayesiyle üretiliyor. Aracın parça bazında baktığımızda yüzde 70 yerlilik var. Aracın yüzde 30'u yurt dışından ithal ettiğimiz komponentlerle oluşturuluyor.

Otomobilden Önce Yerli Elektrikli Hizmet Aracı Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Otomobilden Önce Yerli Elektrikli Hizmet Aracı Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • sanayici: Parçalar yurt disindan montaj türkiyede yersen yerli mali 3 15 Yanıtla
  • 77: İKİTELLİ SANAYİDEDE YAPILIYOR AMA MOTOR NEREDEN MOTOR ONU SÖYLEYİN. 6 1 Yanıtla
  • :D: yapa yapa bunu mu yaptınız. el arabasından tornistan. 0 7 Yanıtla
  • korkmaz: şükür sonunda 4 tekerlekli bir şey yaptık . biz buna bilyeli araba diyoruz bunu yapmak için müh. olmaya gerek varmı 5 1 Yanıtla
  • teşekkür: hayırlı olsun türk sanayisi en kaliteli sanayidir 0 5 Yanıtla
  • jaguar: gardaş bunlar golf arabalarını uzatıp altına batarya koymuşlar sonra yaptık la sizin yaptık dediğinizi gavur 30 sene önce yaptı. Burda şimdi bazılşarı vay biz daha önce yaptık diye sevinirler kıt beyinliler. Bunu herhangi bir sanayide sen bile yaparsın bir elektrik motoru ve aküleri, yerleştirip şarj motorunuda taktınmı olay bitti. Sanki hani yapraktan elektrik ürettiler yada bir kürdan takıp araç yürüttüler elin bulduğu motor batarya ve golf aracından toplama yapmışlar. yakında çinden ucuzu gelir bizimkiler aç gözlüdür nede olsa ve bunlar başlamadan biter. 3 1 Yanıtla
  • bereli: bunu alanda akıl yoktu derım buna vercen parayla bı dogan alırsın 1 2 Yanıtla
  • serhat türk: maaşallah ALLAH utandırtmasın 2 1 Yanıtla
  • ANKATALI: YA YAPMAYIN KARDESIM CIN BUNU YILAR ONCE YAPMIS 2 0 Yanıtla
  • CAHİLLERRRRR: Heyyyyy cahillerrrrrrr. . . . Siz bu zamana kadar ne ürettiniz ? Geri kafalı olan sizlersiniz. Alkışlayacak yere neler söylüyorsunuz. Art niyetli hainler. 10 u yerli olsa ne olur. Herşeyi ithal olsa daha çok hoşunuza gider değil mi? Yazıklar olsun. Yaptığınız hainliktir. Diğerleri gibi. . . Çok yazık. 0 0 Yanıtla
  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, " "Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik.


Advertisement