Yerli Karpuzlar Tezgâhta Kaldı - Son Dakika
Yerel

Yerli Karpuzlar Tezgâhta Kaldı

Yerli Karpuzlar Tezgâhta Kaldı

Eskişehir’de satılan yerli karpuzların tezgahta kalması ve fiyatlarının da hızla düşmeye başlaması hem üreticiyi ve hem de satıcıyı sıkıntıya soktu.

19.08.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de satılan yerli karpuzların tezgahta kalması ve fiyatlarının da hızla düşmeye başlaması hem üreticiyi ve hem de satıcıyı sıkıntıya soktu.

Bu yıl sıcak havaların kendini göstermesi, karpuz bolluğuna neden oldu. Olgunlaşan karpuzlar, tezgahtaki yerlerini erken aldı. Esnaflar bunun nedeninin aşırı sıcaklarla birlikte karpuzların birden olgunlaşmasına bağladılar. Eski Otogar civarında bulunan kapalı pazarda karpuz satan Ahmet Doymaz, satışların azlığından şikayet etti. Doymaz,"Bunun tamamen mevsimle alakalı olduğunu düşünüyorum. Havalar çok sıcak gitti ve karpuzlar birden gelişti. Zaten bazı karpuzlarda biraz güneş yanığı görülüyor. Bundan dolayı karpuzlar üreticinin elinde kaldı" dedi.

"İNSANLARDA DOYUM VAR"

Karpuzların tezgaha erken gelişiyle, vatandaşların şuan karpuza doyduğunu düşünen Doymaz konuşmasına şu şekilde devam etti:

"İnsanlarda herhalde bir doyum da var. Karpuz çok ucuz ve tarlada kilosu 15-20 kuruşa kadar düştü. Karpuz tarlada üreticilerin elinde kaldı. Çünkü sirkülasyon yok, satışlarımız o kadar iyi değil düşük. Mesela bundan bir ay önce, ben haftada iki ton karpuz satarken, şuan bir ton bile satamıyorum. Her gün karpuz fiyatları aşağı aşağı iniyor.'

"TARLADA 15-20 KURUŞ"

Doymaz ayrıca karpuzların farklı fiyatlarda satıldığına da dikkat çekerek, "Tarladaki 15-20 kuruşluk karpuzun masrafı bizim için de çok. Mazot masrafı, yol masrafı, indir bindir masrafları bu da bir maliyet oluşturuyor. Bunun için ancak 50 kuruştan satabiliyoruz. Ama satışlar olmasa 40 kuruşa çekeceğiz, 35 kuruşa da çekebiliriz" diye ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerli Karpuzlar Tezgâhta Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement