Yerli Turistin Gözdesi Bodrum ve Kemer - Son Dakika
Yerel

Yerli Turistin Gözdesi Bodrum ve Kemer

Yerli Turistin Gözdesi Bodrum ve Kemer

Yaz tatili dolayısıyla iç turizmde ciddi bir hareketlilik yaşandığı, yerli turistin en fazla talep ettiği tatil destinasyonlarının yurtiçinde Bodrum ve Kemer, yurtdışında ise KKTC olduğu belirtiliyor.

16.08.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - Yaz tatili dolayısıyla iç turizmde ciddi bir hareketlilik yaşandığı, yerli turistin en fazla talep ettiği tatil destinasyonlarının yurtiçinde Bodrum ve Kemer, yurtdışında ise KKTC olduğu belirtiliyor.

Turizm portalı tatilsepeti.com'un Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, AA muhabirine, bu sezon iç turizmin oldukça iyi geçtiğini, Türkiye turizminin önemli pazarları olan Rusya ve Avrupa'nın bazı ülkelerindeki gerilemelerin, iç pazardaki pozitif hareketler ile kısmen kapatıldığını söyledi.

Otellerin yerli müşterilere ayırdıkları kontenjanların da arttığını kaydeden Küçükyılmaz, "Toplam iç pazarın bu sene yüzde 20-25 büyümesini bekliyoruz. Yılın 7 ayında da bu büyümeler yaşandı" diye konuştu.

Sıcak havalar sahillere yönlendiriyor

Sıcak havalar nedeniyle insanların genelde sahile yönlendiğini anlatan Küçükyılmaz, müşterilerin rota seçimlerine bakıldığında yurtiçinde en çok tercih edilen bölgelerin Bodrum (Muğla) ve Kemer (Antalya) olduğunu bildirdi. Küçükyılmaz, bu destinasyonları sırasıyla Side, Alanya, Belek, Kuşadası ve Çeşme'nin izlediğini dile getirdi.

Bahar döneminde Sapanca, Şile ve Ağva gibi İstanbul'a yakın bölgeler ile Kemer, Belek gibi bölgelerin ilgi çektiğini belirten Küçükyılmaz, "Bunların yanı sıra Karadeniz turları, Kuzey Ege ve Kapadokya paket turları da tercih edilen diğer tatil alternatifleri" dedi.

Rezervasyonların yüzde 40'ı erken yapıldı

Yerli turistin erken rezervasyona giderek alıştığını da belirten Küçükyılmaz, yaz sezonu satışlarının geçen yılın kasım ayında başladığını, haziran başına kadar da kampanyaların devam ettiğini söyledi.

Küçükyılmaz, bu sene erken rezervasyonun toplam rezervasyonlar içindeki payının yüzde 40'lara kadar ulaştığını bildirdi.

Bununla beraber son dakika satışların da tatilciler için önemli bir seçenek oluşturduğunu dile getiren Küçükyılmaz, özellikle izin planlarını önceden yapamayan çalışanların son dakika satışlarına ilgi gösterdiğini kaydetti.

5 yıldızlı bir otelde 5 günlük tatil için 2 çocuklu bir ailenin ortalama bin 300 lira ile 6 bin lira arasında bir bütçe ayırması gerektiğini belirten Küçükyılmaz, 5 yıldızlı otellerin genelde çocuklu aileler tarafından tercih edildiğini ifade etti.

Yurtdışında KKTC ve Paris başı çekiyor

Yurtdışı destinasyonlarda en fazla ilgiyi vizesiz olduğu için KKTC'nin çektiğini belirten Küçükyılmaz, bunu Paris, Yunanistan ve İtalya turlarının takip ettiğini dile getirdi.

Koray Küçükyılmaz, vizesiz yurtdışı tatiline gitmek isteyenlerin favorileri arasında Bosna Hersek, Karadağ, St. Petersburg, Moskova ve Fas turları olduğunu bildirdi.

En fazla tatile çıkanların İstanbullular olduğuna işaret eden Küçükyılmaz, bunu Ankaralılar ve İzmirlilerin takip ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerli Turistin Gözdesi Bodrum ve Kemer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement