Yerli Yabancı Sporcular, Mardin Merdivenlerinde Koştu - Son Dakika
Güncel

Yerli Yabancı Sporcular, Mardin Merdivenlerinde Koştu

Yerli Yabancı Sporcular, Mardin Merdivenlerinde Koştu

Mardin'de bu yıl ilki düzenlenen 1'nci Uluslararası Mardiven Koşusu, yurt içinden ve yurt dışından sporcuların katılımıyla yapıldı.

27.04.2014 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de bu yıl ilki düzenlenen 1'nci Uluslararası Mardiven Koşusu, yurt içinden ve yurt dışından sporcuların katılımıyla yapıldı. 47'si kadın, toplam 187 sporcunun katıldığı yarışmaya, yurt dışından da 10 ülkeden yaklaşık 20 sporcu katıldı.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz başkanlığında ve Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak'ın da bulunduğu komisyon tarafından alınan kararla, ilk kez Mardin'deki yüksek merdivenlerde düzenlenen 3 bin 200 metrelik koşu bugün yapıldı.

700 yıllık tarihi Kasmiye Medresesi'nde toplanan, erkek ve kadınlardan oluşan, yerli ve yabancı 187 sporcu, Vali Cengiz'in verdiği start ile koşmaya başladı. Dünyada ilk defa Mardin'de düzenlenen 1'nci Uluslararası Mardiven Koşusu'nda 950 rakımda bulunan Kasimiye Medresesi'nden başlayarak, 1130 rakımlı Zinciriye Medresesi'nde son bulan 3 bin 200 metrelik parkur üzerinde, 410 basamaklı tarihi merdivenlerde koşan 187 sporcunun oldukça zorlandıkları görüldü. Yarışma sonunda erkeklerde birinciliği Milli atlet Muzaffer Bayram, ikinciliği İtalya'dan Jamel Chatbi, üçünçülüğü ise Fas'lı atlet Yusuf Jamali kazandı. Bayanlar kategorisinde ise birinciliği Milli atlet Burcu Büyükgezen, ikinciliği Dudu Polat, üçüncülüğü ise Etypoya'dan Helen Bekele Tola kazandı.

Dünyada ilk defa böylesine farklı bir konsepte düzenlenen Mardiven Koşusu'nu, 7 bin yıllık Mardin'in tanıtımı için yaptıklarını belirten Vali Cengiz, bu organizasyonun da başarılı geçtiğini söyledi. Mardin'de böyle bir organisazyonun ilk defa olmasına rağmen, hem ulusal, hem de yurt dışından büyük bir katılımın gerçekleştiğine dikkat çeken Vali Cengiz, İyi bir organisazyon oldu. Sadece ülkemizde değil, dünyada ilk defa böyle bir konseptte bir yarışma oldu. Dağ koşusu konsepinde ama şehirde Mardin merdivenlerinde yapılan koşudur.Tarihi Mardin merdivenleri ile meşhurdur. Çok sayıda merdiven vardır. Mardin'in tanıtımı için merdivenleri kullanmayı amaçladık. Hava da çok güzeldir. Yarışmaya musait bir hava oldu. Hafta sonu olması nedeniyle yurt dışından gelen konuklarımız vardır. Onlar içinde güzel oldu. Önümüzdeki yıllarda yarışmanın geleneksel olması için çalışacağız dedi

Gençlik ve spor İl Müdürü Musata Kuzu ise, 1'nci Uuslararası Mardiven yarışmasının, Mardin ve Merdiven isminin birleşmesinden oluştuğunu hatırlatarak, Yarışmaya 270 bay ve bayan sporcu kayıt yaptırdı. Ancak, bunlardan sadece 187'si katılabildi. Fas, İtalya,Etiypya ve Avusturya'dan sporcular katıldı. Bu sporcularımız 550 basamak çıktı, 3 bin 200 metre bir mesafe koştular dedi.Yarışmada bayanlarda birinci olan milli atlet Burcu Büyükgezen, Mardin'e ilk kez geldiğini belirterek, Bu yarışmada Mardin'de tarih kokan sokakları ile tanıştım. Bu yarışmada birinci oldum. Mardin'i sadece televizyonlarda görüyorduk. Buraya gelerek, hem görme imkanı sağlandı, hem de yarıştık. Bu yarışmalar Türkiye'nin tanıtımında büyük katkı sağlıyor diye konuştu.

Erkeklerde birinci olan Muzaffer Bayram ise organisazyon çok güzel oılduğunu ifade ederek, Bir çok uluslararası yarışmada koştum. Ama buradaki rakım ve mesafe çok farklıydı. Yarış içerisinde önünden geçtiğimiz tarih kokan binalar ve bizlere gösterilen sıcak misafirperverlik, en az yarışma kadar güzeldi. Bu yarışma gerçek manada dışarıdan gelen misafirlerle de, uluslararası bir yarışmaya yakışır güzelliklere sahne olmuştur. İlki düzenlenen bu yarışmada birinci olmak benim açımdan da oldukça önemlidir şeklinde konuştu.Düzenlenen yarışmaya katılmak üzere annesiyle birlikte Mardin'e gelen Ali Cakas adlı sporcu, Mardin'in eşsiz bir manzaraya sahip olsuğuna işaret ederek, Bu güzel mistik şehirde ilki düzenlenen Mardiven yarışmasına katılmak beni fazlasıyla mutlu etmiştir. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda yarışmacılar bu defa bu yarışmaya katılma yolunda birbirleriyle yarışacaklar. Çünkü güzergahı itibarıyla dünyada çok ayrıcalıklı bir yarışma olacaktır ifadelerini kullandı.

Merdiven koşusunda birinci gelenlere, 5'er tam büyük altın, ikincilere, 3, üçüncülere 1'er altın verilirken, yarışmaya katılan diğer sporculara da Mardin'i tanıtan çeşitli hedeyiler verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yerli Yabancı Sporcular, Mardin Merdivenlerinde Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement