Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar

İran, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde Filistinlilerin kaldığı Yermuk Mülteci Kampı'na yönelik saldırıların durdurulması için Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulundu.

08.04.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde Filistinlilerin kaldığı Yermuk Mülteci Kampı'na yönelik saldırıların durdurulması için Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in kamptaki sivillere yönelik saldırılarının "insani trajediye" yol açtığını belirterek, BM'nin, çatışmaların sona erdirilmesi için müdahil olması gerektiğini söyledi.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda geçen hafta bir Hamas yöneticisinin suikast sonucu öldürülmesinin ardından, DAEŞ ile kamptaki Eknaf Beyt el Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) göre kampta yaşayan yaklaşık 18 bin sivilin 3 bin 500'ü çocuk. Rejimin ablukası nedeniyle gıda ve sağlık krizinin yaşandığı kampta şu ana  kadar bu yüzden 200 kişinin öldüğü biliniyor.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk'te ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin kişi olduğu bildiriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement