Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan ve DAEŞ'in çoğunluğunda kontrolü sağladığı Yermuk Mülteci Kampı'nda kan akmasını engelleyen çözümlerden yana olduğunu bildirdi.

09.04.2015 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan ve DAEŞ'in çoğunluğunda kontrolü sağladığı Yermuk Mülteci Kampı'nda kan akmasını engelleyen çözümlerden yana olduğunu bildirdi.

FKÖ Merkez Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "FKÖ, halkımız ve mülteci kamplarının, Suriye'deki çekişmenin ateşine karıştırılmaması talebini yineliyor. Ayrıca Yermuk Mülteci Kampı'nı kurtarma bahanesiyle bölgede taraf tutarak silahlı çekişmeye girmeyi de reddediyor" ifadesi kullanıldı.

FKÖ'nün, tüm taraflarla işbirliği yaparak her türlü düşmanlık ve silahlı eylemlerin durdurulması için çalışacağı ve kan akmasını engelleyen çözümlerden yana olduğu belirtilen açıklamada, "Tüm taraflarla ilişkilerini iyi tutmak isteyen FKÖ, Yermuk Mülteci Kampı'nda daha çok yıkım ve göçün yaşanmaması için askeri müdahaleyi reddediyor" denildi.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda geçen hafta, terör örgütü DAEŞ ile silahlı Eknaf Beytu'l-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Yerel kaynaklar, DAEŞ'in, kampın geniş bir bölümünü ele geçirdiğini bildirmişti.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı Yermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi bulunurken, bu rakamın 18 bine düştüğü ifade ediliyor. Rejim güçlerinin ablukası altındaki kampa, uzun süredir elektrik ve su verilemiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement