Yeryüzü Doktorları Gazze'ye Acil Sağlık Yardımı Gönderiyor - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Doktorları Gazze'ye Acil Sağlık Yardımı Gönderiyor

Yeryüzü Doktorları Gazze\'ye Acil Sağlık Yardımı Gönderiyor

Yeryüzü Doktorları, İsrail'in saldırıları sonucunda yaralanan Filistinlilerin tedavilerini gerçekleştirmek için Gazze'ye gidiyor.

17.07.2014 10:55  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saldırılardan dolayı Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 200'e yaklaştı, yaklaşık 1400 kişi ise yaralandı. Yeryüzü Doktorları, ilk aşamada Gazze Şeridi'ne Mısır ve İsrail üzerinden acil olarak ilaç yardımı ve 2 Gönüllü Sağlık Ekibi göndermeyi planlıyor.

2001 yılından bu yana Gazze'nin yaralarını sarmak için çalışmalar yürüten Yeryüzü Doktorları, bölgeye ilişkin faaliyetlerini devam ettiriyor. Yeryüzü Doktorları, İsrail'in geçen haftadan bu yana düzenlediği saldırılarda yaralananları tedavi etmek amacıyla Gazze'ye acil sağlık yardımı gönderiyor. Saldırılarından dolayı Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 172'ye yükseldi, 1260 kişi ise yaralandı. Şimdiye kadar 560 ev tümüyle yıkıldı, 12 bin 800 ev ise hasar gördü.

Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık, İsrail'in hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını söyledi. Kınık, sağlık kuruluşlarının yaralıların tedavilerinde yetersiz kaldığını ve ambargo nedeniyle pek çok temel ilaç ve sarf malzemesinin tükendiğini kaydetti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralananların tedavilerini yapmak ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bölgeye ekip göndereceklerini belirten Dr. Kınık, "Gönüllü ekibimiz hazır. Gerekli izinlerin verilmesini bekliyoruz. Hemen harekete geçeceğiz" dedi.

Yeryüzü Doktorları, İsrail bombardımanına maruz kalan Gazze'ye Mısır ve İsrail üzerinden ilaç yardımı ve 2 Gönüllü Sağlık Ekibi gönderecek. Gönüllü Sağlık Ekiplerinin içerisinde; KBB, Ortopedi, Genel Cerrahi ve Plastik Cerrahi uzmanları yer alacak. Bölgeye sevkiyatı gerçekleştirilecek olan ilaçlar ise Gazze'den gelen ihtiyaç listesine göre hazırlanıyor.

Yeryüzü Doktorları hep oradaydı

'Orada ve her yerde' şifa vesilesi olmak üzere yola çıkan Yeryüzü Doktorları, bağışçılarının desteği ile 2001 yılından bu yana Gazze'nin yaralarını sarmak için çalışmalar yürütüyor. İlk olarak 2001 yılında psikolojik travma eğitimi veren Yeryüzü Doktorları, İsrail'in saldırıları üzerine 2006 yılından beri abluka altındaki Gazze'ye gönüllü sağlık ekibi, ilaç ve tıbbi malzeme gönderiyor. Yeryüzü Doktorları acil sağlık yardımları ile bine yakın ameliyat 3 binin üzerinde muayene gerçekleştirdi. Ambulans, yoğun bakım ünitesi, mikro cerrahi ünitesi, fako cihazı, tomografi, röntgen, ultrason, ve mamografi makinelerini gibi hastane ekipmanları Yeryüzü Doktorları tarafından Gazze'deki sağlık merkezlerine bağışlandı.

Yeryüzü Doktorlarının Gazze projelerine destek vermek isteyenler Gazze yazıp 6612'ye yollayarak 5 TL katkıda bulunabiliyorlar. Dileyenler www.yeryuzudoktorlari.org adresinden online bağış yapabiliyor veya banka üzerinden yardım gönderebiliyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeryüzü Doktorları Gazze'ye Acil Sağlık Yardımı Gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement