Yeryüzü Ekoköyü Kerpiç Ev Atölyesi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Ekoköyü Kerpiç Ev Atölyesi Devam Ediyor

Sakarya'nın Pamukova ilçesindeki Kadıköy'de gönüllü katılımcılarımızla birlikte inşa ettiğimiz Burcu Evi'miz ile ilgili heyecan verici gelişmeler var.

22.08.2014 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evimizin yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Ekolojik yaşama gönül vermiş, içinde yaz kış huzurla konaklanabilecek, penceresinden bakıldığında Pamukova'nın bin bir çeşit ağacı ve dağları görülen, çevredeki tertemiz havası doya doya solunacak evimizin yapımı yatay bir yönetimle yürütülüyor.

2 Ağustos günü başlayan Burcu Evi'nin yapımında ahşap, saman, kerpiç ve kum kullanılıyor. Bu malzemeler gönüllülerimizin elleriyle hazırlanıyor. Kerpiç için toprak, su, saman ve kum karıştırılarak; hazırlanan doğal harç evimizin saman balyaları ile örülmüş duvarlarına yine gönüllülerimizin elleriyle sıvanıyor.

Burcu Evi'nin duvarları ve duvar sıvaları hazır. Çatı örme işi de keyifle başladı. Yapım işinde görev alan gönüllerimiz, gündüzleri istekle çalışıyor. Tüm öğünlerini hep birlikte hazırlayıp, komşu köylülerin ikram ettiği sütlerle kendi yoğurtlarını yapıyor. Akşamları da odun ateşinde pişirdikleri yemeklerini yedikten sonra orman yürüyüşleri, köylülerle sohbetler ve şarkılar, türküler ile oldukça eğlenceli vakit geçiyorlar.

Yeryüzü Ekoköyü Ekolojik Yapı Atölyesi eylül ayının sonuna kadar aralıklarla devam edecek. Bize destek olmak ve konu ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için www.yeryuzudernegi.org adresini takip edebilir veya 0216 388 11 73 numaralı dernek telefonunu arayabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeryüzü Ekoköyü Kerpiç Ev Atölyesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement