Yeryüzü Hikâyeleri milyonları buluşturuyor - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Hikâyeleri milyonları buluşturuyor

Yeryüzü Hikâyeleri milyonları buluşturuyor

4 kıtada 40'tan fazla ülkeye insani yardım götüren Yeryüzü Doktorları, şimdiye kadar hayata geçirdiği yüzlerce projeyi Yeryüzü Hikâyeleri ile milyonlara ulaştırıyor.

22.02.2017 11:56  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeryüzü Hikâyeleri'nde belgesel haline gelen Yeryüzü'nün iyilik haritası; bambaşka coğrafyalarda yaşayan, farklı kültürlerden, ayrı ırk ve dinlerden milyonlarca insanı ortak değerler çevresinde bir araya getiriyor

Yeryüzü Doktorları şimdiye kadar hayata geçirdiği Tedavi Edici Sağlık Projeleri, Anne - Çocuk Sağlığı Projeleri, Beslenme Sağlığı Projeleri, Eğitim Projeleri, Ekipman ve Sistem Destek Projeleri ve Koruyucu Sağlık Destek Projeleri'nde karşılaştığı pek çok hikâyeyi Yeryüzü Hikâyeleri belgeselleri ile ölümsüzleştiriyor. 2015 yılında yayınlanan Yeryüzü Hikâyeleri'nin 11 bölümlük belgesel dizisinde Suriye, Somali, Kenya, Uganda, Tanzanya, Filistin, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Makedonya ülkelerindeki farklı hikâyeler anlatılıyor. Uganda'daki genel cerrahi kampından Makedonya'daki bir sünnet törenine kadar insanlığın keder ve umut dolu anlarına tanıklık ediliyor.

KENYA'DAN TANZANYA'YA UZANAN İYİLİK YOLU

Yeryüzü Hikâyeleri'nin 4.bölümü olan Kenya'da, teknik ve maddi yetersizliklerden dolayı tedavi olamayan fıtık hastalarının tedavileri gerçekleştiriliyor, bu sayede hastalar tekrar hayata tutunuyorlar. Aynı bölümde Tanzanya'daki yeni doğan bebeklerin işitme yetileriyle ilgili tedavilerini yapmak için yola koyulan Yeryüzü Doktorları'nın çalışmalarına, insanlığa yaptığı nazireye şahit olunuyor. Yeryüzünün hem dertlerine hem mutluluklarına tanıklık etmek için Yeryüzü Hikâyeleri her hafta TRT Belgesel kuşağında izlenebilir. TRT TV sayfasından da toplamda 11 bölüm olan belgesel seyredilebilir.

Yeryüzü Doktorları Genel Müdürü Ali Doğan, Yeryüzü Hikâyeleri'nin çıkış noktasını "Mutlu olmak, heyecan duymak, boyun bükmek, üzülmek, ağlamak, sabretmek, azmetmek... Hayat dünyanın pek çok yerinde bu temel insani duyguların etrafında dönüyor. Yeryüzü Hikâyeleri ile şahit olduğumuz gerçeği, farklı coğrafyalarda karşılaştığımız sayısız insan hikâyesini dünyanın geri kalanı ile paylaşmak istedik" diye anlatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeryüzü Hikâyeleri milyonları buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement