Yeşil Artvin Derneği Avukatı Kalın: Adalet Sistemi Baskı Altında - Son Dakika
Güncel

Yeşil Artvin Derneği Avukatı Kalın: Adalet Sistemi Baskı Altında

Yeşil Artvin Derneği Avukatı Kalın: Adalet Sistemi Baskı Altında

Ardanuç karayolu üzerinde bulunan bir restoranda düzenledikleri basın toplantısında Ceratepe maden projesi ve Artvin halkının bu projeye karşı yürüttüğü mücadelede yöre sakinlerini zorlu bir sürecin beklediğini dile getirdi.

28.05.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardanuç karayolu üzerinde bulunan bir restoranda düzenledikleri basın toplantısında Ceratepe maden projesi ve Artvin halkının bu projeye karşı yürüttüğü mücadelede yöre sakinlerini zorlu bir sürecin beklediğini dile getirdi. Daha sonra söz alan Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi avukat Bedrettin Kalın, 2015 yılı Haziran ayında, ÇED olumlu raporunun iptali için açılan davanın bilirkişi heyeti keşif çalışmasının 14 Mart 2016 tarihinde yapıldığını hatırlattı, ancak hala daha heyetin raporlarının beklendiğini söyledi. Kalın, "Bilirkişilerin rapor sunma süresi normalde bir aydır. İki ayı geçti ama hala raporların hazırlanmasını bekliyoruz. Son dönemdeki mahkemelerin kararları da halkımızı kaygılandırıyor. Adalete güvenin yüzde 20'lere düştüğünü adalet organları söylüyor. İki hafta önce Yargıtay Başkan vekili, yargıya güvenin yüzde 20'lere düştüğünü, dolayısıyla bu cenazeyi kaldırmaları gerektiğini söyledi. Bu çok vahim bir durum. Bu süreçte bilirkişi heyetinin raporlarının da bu kadar gecikmesi bizi kaygılandırıyor" diye konuştu.

ADALET SİSTEMİ BASKI ALTINDA

Mahkemelere ve bilirkişi heyetlerine, belirli yerlerden, belirli güç odaklarından baskı yapıldığı endişesini taşıdıklarını vurgulayan Kalın, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Herkes çok net ve açık bir şekilde biliyor ki yargı organları, bilirkişiler ve adalet sistemi başlı başına bir baskı altında. Dolayısıyla buradan adalet beklemeden önce daha önceki yargı kararlarına güveniyoruz. Elimizde bir yargı kararı zaten var. Önceden alınan yargı kararları da var. Önceden verilen mahkeme kararından sonra Artvin'de ve bölgede değişen bir durum yok. Projede değişen bir şey yok. Dolayısıyla, 'daha önce zararlıydı ama bugün zararı olmayacak' diyebileceğimiz bir durumda söz konusu değil. Bir mahkeme kararı bekleniyorsa elimizde zaten alınmış bir karar var."

DEVAM EDEN İKİ DAVA VAR

Bedrettin Kalın, Cerattepe maden projesiyle ilgili halen devam eden iki dava olduğunu belirterek, "Bunlardan biri 2013 yılında alınan ÇED'in iptaline ilişkin davadır. Bu dava kazanmış olduğumuz ama temyiz edilmesi nedeniyle halen Danıştay'da olan bir davadır. Yani temyiz incelemesi devam ediyor. İkincisi de 2015 yılında, 751 kişiyle açılmış olan ve 14 Mart 2016 tarihinde keşfi yapılan davadır. Ancak hala daha bilirkişi raporu bekliyoruz" diyerek açıklamalarını noktaladı.

- Derneği

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeşil Artvin Derneği Avukatı Kalın: Adalet Sistemi Baskı Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement